Att ge en god start som vårdgivare

Publicerad 2016-03-14 | Uppdaterad 2016-03-14

Kommentera | 0 kommentarer

"Att förlösa fyra kvinnor samtidigt är krävande"
Chefbarnmorska Theresia P. Ntui jobbar på Singida Regional Hospital. Det händer att de på egen hand får förlösa fyra kvinnor på samma gång.

– En god start-projektet har gjort så att vi kan hålla mycket bättre hygien och minska risken för infektioner. Vi kan tvätta oss själva och vår utrustning. Mammorna kan tvätta sig själva och barnen efteråt i varmt vatten. Det svåraste nu är bristen på personal. När du som barnmorska ska ta hand om flera födande kvinnor samtidigt så blir det stressigt och mycket att stå i. Vissa kvinnor har väldigt ont. Här finns ingen smärtlindring, men när vi har tid hjälper vi kvinnorna att andas rätt och masserar dom. Hur det funkar med amningen? Det gör det bara. Vet svenska bebisar inte hur man ska amma?

Kommentarer

Ingen har kommenterat sidan ännu.

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Mer från En god start

Gravida kvinnor på Singida Regional Hospital i Tanzania

När värkarna börjar är det dags att börja vandra

Sedan ett år tillbaka bedriver RFSU, tillsammans med Wateraid Sverige, projektet ”En god start” i Tanzania med finansiering av Postkodlotteriet....

Läs mer
 
 

Att få en god start som pappa

En god start vill verka för att öka jämställdheten i familjen genom utbildningar, workshops och samtal.

 

Att få en god start som mamma

När Rehems Lyembel födde sitt tredje barn kunde hon duscha efter förlossningen, och tvätta sin bebis. Det är stor skillnad mot hur det var förr.

 

Att ge en god start som vårdgivare

Det händer att chefbarnmorska Theresia P. Ntui, som jobbar på Singida Regional Hospital, på egen hand får förlösa fyra kvinnor samtidigt. Numera är det lättare att hålla god hygien.

 

Att få en god start som ung

Ett sätt att skapa möjligheter för unga att lära sig om, och våga prata om, sex, kroppen och relationer är att anordna dockteatervisningar.

Hitta rätt