Hur vi jobbar

Publicerad 2009-12-18 | Uppdaterad 2015-08-28

Kommentera | 0 kommentarer

Våra partners förändrar världen!

RFSU samarbetar på olika sätt med organisationer runt om i världen för att påverka normer, attityder, lagstiftning, finansiering och tillgång till sexuell och reproduktiv hälsovård och service.

Sex är politik

RFSU påverkar såväl svensk politik som den internationella politiken på SRHR-området för att åstadkomma förändring. RFSU arbetar gentemot svensk riksdag och regering samt internationella instanser så som EU och FN.

Kunskapsbaserade och trovärdiga

Genom att vara en kunskapsbaserad organisation som bygger arbetet på forskning och fakta kan vi också nå ut till andra och vara en trovärdig och pålitlig röst för alla människors SRHR samt främja kunskap och expertis på SRHR-området

Alla kan vara med och påverka

Vi tror också att det är viktigt att öka den svenska allmänhetens stöd för SRHR. På detta sätt är vi fler som kan uppmärksamma regeringen på vikten av att satsa på dessa frågor.

Finansiering

Det internationella arbetet finansieras via RFSU:s egna medel samt med medel från olika samarbetspartners. RFSU har ett flerårigt avtal med Sida, den svenska biståndsmyndigheten, för att bedriva programsamarbete. Vi samarbetar även med Countdown 2015 Europe, Hewlett Foundation och UNFPA.

Kommentarer

Ingen har kommenterat sidan ännu.

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Mer från Internationellt

kvinna med barn

Barnvagnsmarschen 26 maj!

Varannan minut dör en människa av en graviditet, förlossning eller osäker abort. Alldeles i onödan. Sedan 2010 arrangerar RFSU Barnvagnsmarschen mot mödradödlighet. Läs mer om frågan och hur DU kan engagera dig för förändring här!

Läs mer
 
 

Sexualupplysning

I Sverige har sexualundervisning varit obligatoriskt i skolan sedan 1955. Men i de flesta delar av världen är tillgången till sexualundervisning...

 

Aborträtt

Det borde vara en självklarhet: att alla kvinnor har rätt att bestämma över sin egen kropp. Men i många länder är abort olagligt eller svårt och...

 

Sexualitet och ickediskriminering

Överallt i världen kränks sexuella rättigheter genom barn- och tvångsäktenskap, sexuellt våld, våldtäkt, social kontroll över kvinnor och unga,...

 

Länder vi samarbetar i

Preventivmedel, sexualupplysning och aborträtt är livsavgörande. Vi är engagerade i flera viktiga projekt i Afrika och Asien.

RFSU dokumentär

RFSU dokumentär är podden som inte lämnar någon oberörd. Om kamp, flykt och sexuella rättigheter. Det är personliga vittnesmål om grymma orättvisor, men också berättelser om motstånd, hopp och om att utvecklingen trots allt går framåt.

Läs mer
 

Hitta rätt