Bild från Hijra pride i Bangladesh

Våra partners förändrar världen 2015

Egna tv-sändningar med sexualpolitiska budskap i Georgien, minskad stigmatisering av transpersoner i Bangladesh, obligatorisk sexualundervisning i skolschemat i Ghana. Under 2015 gjorde våra partnerorganisationer livet bättre för många människor runt om i världen.

Läs mer
 
Läs mer om abortinitiativet
 
Läs mer om vårt arbete i Bangladesh
 
Läs mer om vårt arbete i Bolivia
 
Läs mer om vårt arbete i Georgien
 
Läs mer om vårt arbete i Ghana
 
Läs mer om vårt arbete i Kambodja
 
Läs mer om vårt arbete i Kenya
 
Läs mer om vårt arbete i Tanzania
 

Varför just dessa länder?

RFSU väljer att arbeta i länder där bristen på tillgång till sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter är stor, där rätten till abort och tillgång till sexualundervisning är begränsad och där sexuella rättigheter inte respekteras.

 

RFSU väljer också att arbeta i länder där det finns ett civilt samhälle som har möjlighet att vara med och bidra till förändring. Andra viktiga faktorer är även RFSUs möjlighet att bidra genom möjlighet att samla in pengar, kunskapen om landet/regionen och säkerhetssituationen. RFSU strävar efter att arbeta med partners i olika delar av världen.

 

Vi väljer att samarbeta med demokratiskt styrda organisationer som delar våra värderingar och vår syn på hur samhället förändras och som kan vara progressiva och sticka ut inom ramen för den kontext där de befinner sig. Vi arbetar även med organisationer i Bryssel, Geneve och New York.

 

Vi ingår i påverkansnätverk som arbetar inom EU- och FN-systemet för att påverka internationella överenskommelser om sexuella och reproduktiva rättigheter.

 

Hitta rätt