Var med i RFSU:s kampanjer!

Vi vet inte vem eller vilka som sitter på tankar och idéer som kan belysa vårt arbete på nya och överraskande sätt. Kanske är det du som privatperson? Eller ni som organisation eller företag? Det vi vet är att vi behöver vara många som sprider ordet om viktiga rättighetsfrågor!

Läs mer
 
kvinna med barn

Barnvagnsmarschen 26 maj!

Varannan minut dör en människa av en graviditet, förlossning eller osäker abort. Alldeles i onödan. Sedan 2010 arrangerar RFSU Barnvagnsmarschen mot mödradödlighet. Läs mer om frågan och hur DU kan engagera dig för förändring här!

Läs mer
 
 

Världsaidsdagen

Här hittar du reportage, undervisningsmaterial och viktiga listor. Läs vilka sju saker din kompis önskar att du visste om hiv!

 

Därför måste Nasa skicka upp en kondom i rymden

NASA har skickat ut alla möjliga prylar i rymden med hopp om att en annan civilisation ska hitta dem och få en bild av mänskligheten. Hög tid att packa ner en av världens viktigaste uppfinningar: kondomen! Denna lilla latex-grej som räddar liv och minskar fattigdom. Se vårt öppna brev till Nasa här.

 

Sexmyter

När människor inte får kunskap om sex, har de såklart svårt att fatta bra beslut i sängen. Konsekvensen blir att de hålls kvar i fattigdom. Här spräcker vi världens mest seglivade sexmyter!

 

Gubbelax

Det nya preventivmedlet Gubbelax hjälper ungdomar att stanna i skolan, gör att kvinnor föder friskare barn senare i livet och att hälsoriskerna vid graviditet och förlossning minskar.

Omslaget till Tweeniebrud 2016
 

Stoppa barnäktenskapen!

Vill du veta varför vi har gjort denna obehagliga löpsedel? Klicka här.

 

Menskliga rättigheter

Världens ledare pratar alldeles för lite om mens, trots att mensen påverkar livet för hälften av befolkningen. Läs mer och testa din menskompetens.

Bild på världens största kondomskulptur på Götgatsbacken
 

222

Världen största kondomskulptur! 222 miljoner flickor och kvinnor i världen saknar tillgång till preventivmedel. Det uppmärksammades av RFSU i...

Bild från filmen Go straight home
 

Go straight home

När som helst riskerar 14-åriga Reba att bli bortgift, precis som sina jämnåriga kompisar. Se kortdokumentären Go straight home om hennes kamp för att styra över sitt eget liv.

Hitta rätt