Var med i RFSU:s kampanjer!

Publicerad 2017-05-29 | Uppdaterad 2017-05-29

RFSU jobbar både i Sverige och världen för alla människors rätt att kunna bestämma själv över sin kropp och sina liv. Vi driver kampanjer för att visa hur t ex aborträtt, sexualupplysning och mödradödlighet hänger samman med utveckling i världen. Ingen äger dessa frågor och det borde vara viktigt för alla i ett samhälle att stärka dessa värden – alla människors rätt till sin egen kropp. Nu kan du vara med.

Kommentera | 1 kommentar

Vi vet inte vem eller vilka som sitter på tankar och idéer som kan belysa vårt arbete på nya och överraskande sätt. Kanske är det du som privatperson? Eller ni som organisation eller företag? Det vi vet är att vi behöver vara många som sprider ordet!

Genom att vara transparenta med vår planering hoppas vi kunna vinna i intressanta och överraskande samarbeten det vi förlorar i traditionell överraskningskommunikation. Det är ett experimentellt första steg mot en kommunikationsvärld som söker likheter mellan organisationer och inte det som särskiljer dem från varandra.

Hur kan ett samarbete med oss se ut? På många sätt. Varje år arrangeras närmare 50 barnvagnsmarscher mot mödradödlighet av RFSU-medlemmar och driftiga privatpersoner. Klädmärket Mini Rodini, barnvagnstillverkaren Kronan och skådespelerskan Bianca Kronlöf har varit några av våra samarbetspartners. För att inte tala om alla lokala företag som hjälper Barnvagnsmarschens arrangörer med kaffe och att fylla goodiebags till bredden. 2014 samarbetade vi med en ballongkonstnär som blåste upp 1000 kondomer för att belysa bristen på preventivmedel i världen. 2016 hjälpte Metro oss att sprida information om barnäktenskap när vi lanserade kampanjen Tweeniebrud.

Som privatperson kan du bli medlem, engagera dig i en lokalförening eller bli givare i RFSU!

Vill du samarbeta med oss? Eller har du en spännande idé? Vi är bara ett mail bort. Kontakta projektledare Emma Güntner på emma.guntner@rfsu.se.

Kommentarer

Visar alla 1.  Per sida 

rfsu kampanj
Borde det finnas en riksomfattande rfsu kampanj? Det har inte funnits sedan blommor och bin sedan sextiotalet för femtio år sedan. Inte en sådan stor i alla falll

Sagt av: Bengt. 2017-10-20 13:30:03

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Mer från Röda tråden - RFSU:s kampanjer om internationella frågor

Var med i RFSU:s kampanjer!

Vi vet inte vem eller vilka som sitter på tankar och idéer som kan belysa vårt arbete på nya och överraskande sätt. Kanske är det du som privatperson? Eller ni som organisation eller företag? Det vi vet är att vi behöver vara många som sprider ordet om viktiga rättighetsfrågor!

Läs mer
 
Sittande Kvinnor

Barnvagnsmarschen mot mödradödlighet

800 kvinnor dör varje dag för att de blivit gravida. Barnvagnsmarschen är RFSU:s kampanj mot mödradödlighet.

Läs mer
 
 

Världsaidsdagen

Här hittar du reportage, undervisningsmaterial och viktiga listor. Läs vilka sju saker din kompis önskar att du visste om hiv!

 

Därför måste Nasa skicka upp en kondom i rymden

NASA har skickat ut alla möjliga prylar i rymden med hopp om att en annan civilisation ska hitta dem och få en bild av mänskligheten. Hög tid att packa ner en av världens viktigaste uppfinningar: kondomen! Denna lilla latex-grej som räddar liv och minskar fattigdom. Se vårt öppna brev till Nasa här.

 

Sexmyter

När människor inte får kunskap om sex, har de såklart svårt att fatta bra beslut i sängen. Konsekvensen blir att de hålls kvar i fattigdom. Här spräcker vi världens mest seglivade sexmyter!

 

Gubbelax

Det nya preventivmedlet Gubbelax hjälper ungdomar att stanna i skolan, gör att kvinnor föder friskare barn senare i livet och att hälsoriskerna vid graviditet och förlossning minskar.

Omslaget till Tweeniebrud 2016
 

Stoppa barnäktenskapen!

Vill du veta varför vi har gjort denna obehagliga löpsedel? Klicka här.

 

Menskliga rättigheter

Världens ledare pratar alldeles för lite om mens, trots att mensen påverkar livet för hälften av befolkningen. Läs mer och testa din menskompetens.

Bild på världens största kondomskulptur på Götgatsbacken
 

222

Världen största kondomskulptur! 222 miljoner flickor och kvinnor i världen saknar tillgång till preventivmedel. Det uppmärksammades av RFSU i...

Bild från filmen Go straight home
 

Go straight home

När som helst riskerar 14-åriga Reba att bli bortgift, precis som sina jämnåriga kompisar. Se kortdokumentären Go straight home om hennes kamp för att styra över sitt eget liv.

Hitta rätt