reportage från Bangladesh: Ensamheten kommer ta kål på mig - inte hiv
 

SJU SAKER OM HIV SOM DIN KOMPIS ÖNSKAR ATT DU VISSTE

Bland världens unga vet knappt fyra av tio vad hiv egentligen är och hur viruset överförs. I Sverige säger en av fem svenskar att de inte vill umgås med någon som lever med hiv. Varför? För att det fortfarande finns missförstånd kring hiv som är alldeles uppåt väggarna

Läs mer
 
 

”Det var lättare att komma ut som gay än som hiv-positiv”

Prästen Japé Mokgethi-Heath får sitt hivbesked samtidigt som sin make Paul. Virusnivåerna är så höga att han utvecklat aids. Läkaren berättar att han har 3-6 månader kvar att leva. Nu börjar en intensiv behandling som ingen testat förut.

 

Internationella hivtestningsveckan

Den här veckan är det internationella hivtestningsveckan. Vi på RFSU tycker förstås att alla veckor är testningsveckor, men visst kan det vara bra med en påminnelse. Har du aldrig testat dig förr? Vi har gjort en film som visar hur det går till.

Hivaktivisten Madalena vid Papa i Georgien
 

Georgien: Kamp för ökad förståelse om hiv

"En gravid kvinna med hiv var tvungen att åka till fyra förlossningskliniker innan någon var villig att ta emot henne," berättar hivaktivisten Madelena.

 

Sexualupplysning mot spridning av hiv och av myter

Det är nog många av oss som behöver påminna oss om att använda kondom i samband med samlag. Vi vet att det är det bästa sättet att skydda sig mot...

 

Hitta rätt