Kambodja

Publicerad 2009-12-21 | Uppdaterad 2015-08-21

Kommentera | 0 kommentarer

Kambodja ligger i Sydostasien och gränsar till Thailand, Laos och Vietnam. Kambodjas våldsamma historia med inbördeskrig mellan 1979-1996 präglar landet. Trots stora förbättringar vad gäller hälsa och utbildning finns fortfarande en utbredd fattigdom. Homosexualitet är inte kriminaliserat men diskrimineringen är utbredd. Abort är lagligt under vissa omständigheter men de flesta känner inte till lagstiftningen och abort är tabubelagt. Tillgången till sexualundervisning är begränsad.

RFSU arbetar med tre organisationer i Kambodja: The Cambodian Center for Human Rights, Reproductive Health Association of Cambodia och Rainbow Community Kampuchea.

The Cambodian Center for Human Rights (CCHR) är en MR-organisation som jobbar med påverkansarbete, stärkande av lokalsamhället samt nätverkande med andra icke-statliga organisationer. Genom samarbetet med RFSU vill CCHR förbättra och garantera hbt-personers mänskliga rättigheter i landet. Projektet riktar främst in sig på politiker, CSOs och andra icke-statliga organisationer.

Reproductive Health Association of Cambodia (RHAC) är IPPF-medlem och erbjuder SRHR-tjänster i landet. Huvudkontoret ligger i Phnom Penh men organisationen är verksam i 14 provinser runt om i Kambodja. RHAC planerar att genomföra två projekt i samarbete med RFSU; ett gällande sexualundervisning och ett med fokus på transpersoners hälsa och välbefinnande.

Rainbow Community Kampuchea (RoCK) startades år 2009 och drivs av hängivna aktivister och volontärer. Gruppen har på senare tid beslutat att organisationen behöver utvecklas till en mer stabil CSO för att mer effektivt kunna arbeta för hbt-personers mänskliga rättigheter. Tillsammans med RFSU vill RoCK stärka organisationens interna och externa kapacitet och på så sätt bättre kunna nå ut med sitt arbete och budskap.

 

 

Bild: ethancrowley/flickr.com

Kommentarer

Ingen har kommenterat sidan ännu.

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Mer från Länder vi samarbetar i

Läs mer om abortinitiativet
 
Läs mer om vårt arbete i Bangladesh
 
Läs mer om vårt arbete i Bolivia
 
Läs mer om vårt arbete i Georgien
 
Läs mer om vårt arbete i Ghana
 
Läs mer om vårt arbete i Kambodja
 
Läs mer om vårt arbete i Kenya
 
Läs mer om vårt arbete i Tanzania
 

Hitta rätt