Tanzania

Publicerad 2009-12-21 | Uppdaterad 2015-05-26

Kommentera | 2 kommentarer
Bild på en familj

I Tanzania samarbetar RFSU med organisationerna Resource Oriented Development Initiative (RODI) och Health Action Promotion Association (HAPA) i jämställdhetsprojektet Tanzanian Men as Equal Partners, TMEP.

Projektet bygger på det avslutade projektet YMEP (Young Men as Equal Partners) och baseras på uppfattningen att män är betydelsfulla när det gäller att förespråka säkrare sex och förebygga oönskade graviditeter, sexuellt överförbara infektioner, hiv och aids, och könsbaserat våld. Det är mycket viktigt att involvera män när det gäller att stärka kvinnor och skapa stödjande nätverk. Stereotypa könsroller hindrar även män att få tillgång till information och reproduktiv hälsoservice.

Samarbetet i Tanzania ligger utanför RFSU:s ramarbete.

Foto: Georgie Pauwels, Flickr commons

Kommentarer

Visar alla 2.  Per sida 

@Sasha
Hej! För att stärka kvinnors ställning/roll i samhället bör man även arbeta med att förändra attityder hos män. Läs tex denna artikel: http://www.rfsu.se/sv/Sex-och-politik/Ottar-rapport/Alla-nummer-2005/79-2005/Mannen-vill-ha-sex-kvinnan-vill-ha-saker/

Sagt av: Maria 2010-10-06 14:46:44


Skojar ni? Är det inte kvinnors roll som behöver stärkas?!?!

Sagt av: SASHA 2010-10-03 20:28:21

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Bild på pojke i Zambia

Glada nyheter!

Nu ska sexualundervisningen utvecklas i Lesotho, Malawi, Mozambique, Tanzania, Uganda och Zambia. Sida donerar pengar till UNESCO som ska stärka den sexuella och reproduktiva hälsan och förebygga hiv bland unga.

Läs mer
 

Jämställda män i Tanzania

Läs tidningen Ottars intervju med dåvarande generalsekreterare Åsa Regnér om jämställdhetsarbetet i Tanzania. 

"Vi hoppas att vi ska kunna visa upp en rad jordnära hälsoresultat: Färre oönskade graviditeter, att problemet med könsstympningar minskar och att fler testar sig.", säger Åsa Regnér till Ottar. Artikeln är från 2011.

"Vi vill visa att tjejer också kan ro"

Bild på pojkar som tittar på roddtävling

Följ med på roddtävling för kvinnor - en del av projektet TMEP.

Skolelever i Tanzania: vi vill ha sexualundervisning

"Om vi inte får den kommer vi att leva i mörker." Så sade en skolelev när ett nytt lagförslag om att införa sexualundervisning diskuterades nyligen.

Flickor får ny chans till studier efter graviditet

Flicka i tanzania

62 procent av flickorna i Tanzania gifter sig innan de blir 20 och många blir mammor tidigt. Nu förbättrar regeringen deras möjlighet till ett bra liv, genom att ge dem rätt till en andra chans i skolan.

Hitta rätt