Förbundsstyrelsen

Publicerad 2009-12-17 | Uppdaterad 2016-11-25

RFSU:s högsta beslutande organ är kongressen. Mellan kongresserna leds förbundet av förbundsstyrelsen. Förbundsstyrelsen väljs av kongressen och består av tretton ledamöter och högst fyra suppleanter. Styrelsen sammanträder när ordföranden, arbetsutskottet eller minst fem styrelseledamöter begär det och är beslutsmässig då mer än halva antalet ledamöter är närvarande. Styrelsen arbetar i enlighet med de riktlinjer som kongressen har beslutat om. RFSU:s nuvarande förbundsstyrelse valdes i Västerås i juni 2015. Sedan dess har Maria Sundin valt att lämna styrelsen.

Kommentera | 11 kommentarer
Samlingsbild på förbundsstyrelsen.

Foto: Per Pettersson

I RFSU:s förbundsstyrelse sitter Kristina Ljungros (förbundsordförande), Anna Levin, Emil Rissve, Gunilla Hallonsten, Jonis Bader, Karin Stenqvist, Måns Magnusson, Marco Vega, Maria Sundin (avhopp), Monica Johansson, Ulrika Holmström, Victor Bernhardtz, Åsa Cronberg.

Saknas på bilden: Jonis Bader och Gunilla Hallonsten.

Kontakta Förbundsstyrelsen

Kontakta personer i förbundsstyrelsen genom att använda mallen fornamn.efternamn@rfsu.se.

Förbundsordförande

Kristina Ljungros

36 år, uppvuxen i Norrbotten, bosatt i Stockholm. Kristina sitter även i IPPF:s globala styrelse, RFSU AB:s styrelse samt i Röda Korsets styrelse. IPPF är världens största organisation som arbetar med sexuella och reproduktiva rättigheter med verksamhet i 160 länder. Kristina har erfarenhet av arbete med sexuella rättigheter både lokalt, nationellt och internationellt. Att få bestämma över sin egen kropp och njuta av sin sexualitet är lika viktigt, oavsett om man bor i Norrbotten eller Zimbabwe, tycker Kristina. Hennes ansvar är att leda styrelsens arbete samt att företräda organisationen externt. Förutom sitt uppdrag för RFSU arbetar hon som moderator och föreläsare inom demokrati- och ledningsfrågor.

Kommentarer

Visar 1-3 av 11.  Per sida 

Korkat uttalande inger besvikelse
I dagens DN framgår att en "Emilia Persson" på "RFSU lokalt" uttalat följande okunniga kommentar:

"Det här är ingenting annat än renodlat kvinnohat från gubbar som vill bestämma över kvinnors kroppar."

Tänk om det vore så enkelt! Abortmotstånd har faktiskt inte ett dyft med kön att göra. Det finns lika många kvinnliga abortmotståndare. Inte heller har det med ålder att göra. Därför är det svårt att se uttalandet som särskilt mycket annat än korkat. Det är ett helt igenom tragiskt uttalande. "Gubbar" är lika mycket på Emilias sida. (Jag är själv en "gubbe" på snart 50.) Varför försöka skapa klyftor där inga finns? Abort handlar om religion, tradition, filosofisk uppfattning, påverkan osv. och har inget med kön eller ålder att göra. Det är alltså inte där klyftan finns. Det skulle Emilia förstå om hon var, säg, amerikan (där frågan är mycket stor och infekterad).

Kan tillägga att jag stödjer nuvarande abortlagstiftning och att jag tycker att det under den tillåtna abortperioden måste vara kvinnans rätt att ensamt få bestämma om eventuell abort. (Far blir man inte förrän barnet fötts.) Förmodligen är jag och Emilia Persson helt överens om synen på abort, minus hennes osmakliga jabbar av okunnighet mot dem som inte råkar vara av samma kön och ålder som hon.

Sagt av: Erik 2016-08-03 22:53:14

Dokumentärfilm
Hej!

Jag heter Ida och läser tredje året på Globala gymnasiet i Stockholm. Nu är det så att tider för gymnasiearbetet börjar närma sig, och tanken är att vi i grupper ska göra dokumentärfilmer som har en koppling till en av FN:s mänskliga rättigheter, för att delta i Amnestys filmfestival Angeläget. Jag och min vän tänker göra en film om abort och abortmotstånd i Sverige, och tycker det är särskilt relevant just nu med tanke på att det är en aktuell samhällsdebatt. Vi undrar om någon av er på RFSU skulle kunna tänka sig att ställa upp på en intervju för vår film? Dokumentären ska vara max 8 minuter lång, så det kommer vara en kort intervju.

Tack på förhand!

Ida Lagevik

Sagt av: Ida Lagevik 2015-01-26 13:04:17

Övrigt
hej!!

jag bara funderar om vem vänder ni till? för att jag håller på göra läxa som handla om sex och relationer.

Sagt av: Jhoanna Rose Tumakay 2014-05-04 22:08:44

Sida:

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Mer från Om RFSU

rfsu logor
 

Förbundskansliet

På Medborgarplatsen 3 i Stockholm finns förbundskansliet. Här jobbar sexualupplysare, sakkunniga, jurister och kommunikatörer centralt med våra...

Kondomer
 

RFSU AB

RFSU:s hela affärsidé är unik i världen och är ett mycket bra exempel på hur CSR verkligen kan och ska fungera i verkligheten.

 

Påverka världen

Vi tycker det är självklart att preventivmedel ska finnas för alla. Vi tycker att kvinnor i andra länder ska kunna få abort i Sverige om det är...

 

Kontakt

För frågor kring vårt ideella och sexualpolitiska arbete i Sverige och internationellt kontakta RFSU-förbundet. För pressfrågor om våra produkter, försäljning och kampanjer kontakta RFSU AB.

banner för att bli medlem
 

Vårt ansvar – att förändra liv

Att förändra och förbättra människors liv har varit RFSU:s drivkraft sedan starten och är det fortfarande.

 

Genom sexualupplysning, utbildning och opinionsbildning vill vi slå hål på fördomar, bota kunskapsbrist och öka den sexuella hälsan, i Sverige såväl som internationellt. Säkra preventivmedel, lagliga aborter och sex på ens egna villkor är fortfarande inte självklart överallt.

 

När du köper våra produkter, blir medlem, samarbetspartner eller på annat sätt stödjer RFSU:s arbete är du med och bidrar till fortsatt förändring av människors liv.

 

Hitta rätt