Kongress 2008 - Göteborg

Publicerad 2008-06-06 | Uppdaterad 2010-01-02

Ett soligt Göteborg fylldes i helgen av rödklädda RFSU:are. Det debatterades i plenum, diskuterades på fikapauser och minglades på fest. Årets RFSU-pristagare Birgitta Stenberg mottog rörd den fina utmärkelsen, och kongressen besöktes även av Gill Greer, ordförande i RFSU:s paraplyorganisation IPPF (International planned parenthood federation). På lördagen fanns RFSU på Järntorget och agerade "kondomkontrollanter" på spårvagnen, och ordförande Lena Lennerhed höll tal. Se bilder här!

Kommentera | 0 kommentarer
Bild på rfsu-tjejer på stan.

Text och bild: Carolina Hemlin

Bild från kongressen 2008.En rytmorkester, med bland annat RFSU Göteborgs informatörssamornare Maren Rose Melz som taktfast trumslagare, drog till sig folk som stannade och lyssnade och möttes av en mängd RFSU:are som delade ut information och kondomer.

Bild från kongressen 2008.

 

Bild från kongressen 2008.IPPF:s ordförande Gill Greer höll ett uppskattat tal inför kongressen. Gill Greer knöt an till RFSU:s 75-årsjubileum och gratulerade RFSU och vårt framgångsrika arbete sedan starten. För henne har RFSU varit en modell och mentor i arbetet med sexuella och reproduktiva rättigheter och hälsa (SRHR).
IPPF står för International Planned Parenthood Federation och är en paraplyorganisation för RFSU-liknande organisationer i världen.

Bild från kongressen 2008.

 

Bild från kongressen 2008.

 

Bild från kongressen 2008.Middag under lördagskvällen. På bilden bland annat 2008-års RFSU-pristagare Birgitta Stenberg.

Bild från kongressen 2008.Sari Asa Nicolaisen, RFSU Linköping, och Nabila Alfakir, ledamot i förbundsstyrelsen på tur genom Göteborg.

Bild från kongressen 2008.Lördagskvällen erbjöd mat och musik, samt tillfälle att fortsätta diskussionerna kring det nya idéprogrammet.

Bild från kongressen 2008.Diskussionerna kring idéprogrammet fortsätter på kvällens fest.

Bild från kongressen 2008.Lena Lennerhed, förbundsordförande, Åsa Regnér, generalsekreterare och Ulrika Westerlund, ledamot i förbundsstyrelsen, i solen på Järntorget.

Bild från kongressen 2008.Maria Bergström och Maria Hellvig från RFUS:s förbundskansli deltog i torgmötet på Järntorget.

Bild från kongressen 2008.Jonas Lemon och Luis Lineo lyssnar på förbundsordföranden Lena Lennerhed, som håller sexualpolitiskt tal i solen.

Bild från kongressen 2008.Efter spårvagnsturen hölls torgmöte på Järntorget. Med informationsbord, tal och kondomutdelning.

Bild från kongressen 2008.Guidad tur i en antik spårvagn väntar solstinna RFSU:are.

Bild från kongressen 2008.En tradidion på RFSU:s kongresser är arrangemanget "RFSU på stan". I år var det guidad spårvagnstur som gällde innan det var dags för torgmöte med tal och bokbord.

Bild från kongressen 2008.Joakim Berlin, RFSU Göteborg, välkomnar passagerarna.

Bild från kongressen 2008.Diskussionerna från påverkanstorget sammanfattas i datasalen. Och RFSU:s nya idéprogram växer fram.

Bild från kongressen 2008.RFSU:s förbundsordförande håller tal på Järntorget i Göteborg utifrån RFSU:s friheter med det enkla budskapet: Vill du att människor ska ha frihet att bestämma, känna sig trygga, vara fria från tvång och våld, ha tillgång till upplysning och vård och så vidare – bli medlem i RFSU!

Bild från kongressen 2008.

Spårvagnstur över Avenyn och Chalmers, det en gång så fattiga Landala vars träkåkar revs under 1960- och 70-talen och genom Kungs Ladugård med sina välkända så kallade landshövdingehus med en våning i sten eller tegel och två våningar i trä.

Bild från kongressen 2008.Nyfikna besökare till RFSU:s bokbord.

Bild från kongressen 2008.Det gäller att håll koll på motioner, att-satser och kommande mötesformalia under timmarna på påverkanstorget. Torgvärden Tina Wilhelmsson förklarar detaljerna för Christoph Lukkerz, RFSU Malmö samt ledamot i förbundsstyrelsen.

Bild från kongressen 2008.Representanter från RFSU Stockholm ser fram emot det nya idéprogrammet.

Kommentarer

Ingen har kommenterat sidan ännu.

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Mer från Om RFSU

rfsu logor
 

Förbundskansliet

På Medborgarplatsen 3 i Stockholm finns förbundskansliet. Här jobbar sexualupplysare, sakkunniga, jurister och kommunikatörer centralt med våra...

Kondomer
 

RFSU AB

RFSU:s hela affärsidé är unik i världen och är ett mycket bra exempel på hur CSR verkligen kan och ska fungera i verkligheten.

 

Påverka världen

Vi tycker det är självklart att preventivmedel ska finnas för alla. Vi tycker att kvinnor i andra länder ska kunna få abort i Sverige om det är...

 

Kontakt

För frågor kring vårt ideella och sexualpolitiska arbete i Sverige och internationellt kontakta RFSU-förbundet. För pressfrågor om våra produkter, försäljning och kampanjer kontakta RFSU AB.

banner för att bli medlem
 

Kongress 2013

2013 hölls kongressen i Gävle.

Kongress 2011

Kongress 2011

Kongressen 2011 ägde rum i Visby. Se bilder från helgen här.

Kongress 2009

Kongress 2009

Kongressen 2009 ägde rum i Malmö. RFSU-bloggen rapporterade.

Kongress 2008

Kongress 2008

Se fler bilder från extrakongressen i Göteborg.

Kongress 2007

Kongress 2007

Bilder och artiklar från kongressen i Uppsala.

Hitta rätt