Åsa Regnér i möte.

”Sexualundervisning kraftfullt verktyg för jämställdhet”

Flickors rätt till utbildning står i fokus vid årets FN-möte på Kvinnokommissionen i New York. Och trots starka känslor går det framåt för frågan om sexualupplysning.

Läs mer
 
Rakblad
 

Mottagning för könsstympade kvinnor vill nå ut till fler

– Den största missuppfattningen om könsstympade kvinnor är att de är helt asexuella, säger Meri Liljegren, på SÖS mottagning för könsstympade kvinnor.

Baku Kionga.
 

”Människor vill förändra sig”

Hallå där Baku Kionga… som i dagarna medverkade på en utbildning i Pretoria, Sydafrika om att engagera killar och män i arbetet för jämställdhet och hälsa.

Birgitta Ohlsson
 

”Jag kommer aldrig ge upp”

Hej Birgitta Ohlsson, som håller tal på Norrmalmstorg i kampanjen Unite for womens barnvagnsmarsch i Stockholm 8 mars.

Lapp om feminism uppsatt med klädnypa
 

Ett slag för feminismen, tack

Samtidigt som initiativet #prataomdet och filmen Sex på kartan fått positiv effekt på diskussionen om sexualitet märks just nu en backlash i debatten. Anna Hellgren spår en tung vår, om inte vindarna vänder.

Bild från filmen BItch Academy
 

Sex på Tempo

Den 8 mars är det dags för sex dagar fyllda av film, tv, radio och foto då Tempo dokumentärfestival drar i gång i Stockholm. Ottar rapport har dykt ner i programmet och grävt fram några sexualpolitiska alster.

Bild från skriften Fittfakta
 

Stympad, klippt eller omskuren?

Hur man pratar om kvinnlig könsstympning har betydelse för kvinnors sexualitet och självbild. Försiktighet med orden är ett sätt.

Hitta rätt