Indiska parlamentet okunnigt om hiv

Publicerad 2006-09-04 | Uppdaterad 2010-04-27

Kommentera | 0 kommentarer

INDIEN. Nära två tredjedelar av parlamentarikerna i Indien tror att hiv/aids kan smitta om man delar kläder med en hiv-positiv. Det visar en detaljerad studie av ledamöterna som släpptes 20 augusti. Indien är idag det land i världen med störst antal personer (5,7 miljoner) som lever med aids, därefter kommer Sydafrika.

250 parlamentariker svarade på undersökningen. 56 procent av dem trodde hiv kunde smitta genom att dela köksattiraljer med en hiv-positiv. Nästan 23 procent trodde hiv spreds via toaletter. 25 procent av politikerna visste inte heller att sex med flera partners ökar smittorisken, rapporterar Hindustan Times.

Premiärminister Manmohan Singh kommenterade resultatet så här: "mycket intressant och provokativt vad gäller de folkvaldas uppfattning och inställning inom ett område där vi har en nationell policy".

Ylva Bergman

Kommentarer

Ingen har kommenterat sidan ännu.

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Mer från 4/9 2006

Menskopp.

Har du mens eller?

Är det ok att sjukskriva sig för mensvärk eller PMS-besvär, eller är det inte att vara sjuk ”på riktigt”? Och varför kan det vara svårt att säga att...

Läs mer
 
 

Inte självklart att hivsmittad får doppa i dippsåsen

– Did you double dip? fräser servitören och spänner ögonen i mig på minglet i Toronto. MTV visar kortfilmer om hiv-positivas liv och de fördomar de...

 

När världen ska räddas glöms kvinnorna bort

”En nära nog total brist på genustänkande”. Så lyder omdömet om Räddningsverkets hjälpinsatser i en rapport från försvarshögskolan.

Hitta rätt