Argentina Espinoza

Tema Latinamerika

Årets sista nummer av Ottar rapport har tema Latinamerika. Träffa Argentina Espinoza, kvinnorättsaktivist i Nicaragua, som är på besök i Sverige och Valeria Faccarino, ensamstående trebarnsmor i Argentina.

Läs mer
 
Skugga av en man.
 

SD, dödslistor och kött

Ottar rapport synar Sverigedemokraternas sexualpolitik, pratar med redaktören som publicerat en dödslista med hbt-personer i Uganda samt går på teater om kött och sex. Bland annat.

Bild på tre kvinnor i Zambia.
 

Mödrahälsa, valet och radiosex

Ottar rapport synar EU inför toppmötet med FN i New York – mödrahälsa står på agendan – samt ställer sig frågan när sex ska bli en fråga i den svenska valrörelsen? Och sex på radion, kan det vara något?

 

Papperslösas rätt till vård

Illegala aborter, i Sverige? De kvinnor som lever i ständig fruktan för utvisning riskerar att ta till desperata metoder för att undvika att bli upptäckta. Bristen på allas rätt till lika vård blir tydlig också när det gäller papperslösa hiv-positiva. Sverige utvisar kontinuerligt svårt sjuka människor och förmår därmed inte leva upp till de mänskliga rättigheterna. Den 26 november är RFSU med och arrangerar Rätt till vård-konferensen, som du kan följa online.

Bild på ett äldre par.
 

Manlighet, ministrar och moralpoliser

Tema Manlighet med forskning om äldre män och sex, ett G8-toppmöte som inte får tala om abort trots att temat är mödradödlighet, assistenter får en handbok om funkis och sex samt en intervju med Spaniens kontroversiella jämställdhetsminister. Läs allt detta och mer i senaste numret av Ottar rapport.

 

Kritiserad abortvård, EU:s bistånd och Baltic Pride

Abort och förlossning inom samma väggar, skilda regler för homosar och heterosar som inseminerar utomlands, EU halkar efter med biståndet och massivt svenskt stöd till hotade Baltic Pride. Läs allt och mer i senaste numret av Ottar rapport.

 

Påveskandal, sexkurs för vuxna och endometrios

Kvinnor med endometrios får ingen hjälp – läkarna kan för lite. Lars Olsson, jurist på RFSU, kräver nollvision för världens kvinnor. Studiecirkel i sex och samlevnad populär bland Malmöbor. Och pedofilskandalerna kryper allt närmare påven. Allt detta och mer i senaste numret av Ottar rapport.

Nicaraguas president Daniel Ortega och hans fru Rosario Murilla
 

Ottar rapport mars 2010 - tema politisk kollaps

I Nicaragua nekas en gravid kvinna cancervård, i Mexiko fuskar männen sig in i parlamentet, och FN slår fast att världen saknar politisk vilja för att rädda kvinnors liv. Inför internationella kvinnodagen råder politisk kollaps.

 

Ottar rapport februari 2010 - tema Kampen mot homofobin

Från hotade hbt-aktivister i Sri lanka och Uganda till Norrköping Pride och teater om hatmord. Samt Anna Hellgren om grusade förhoppningar kring SRHR i samband med EU-ordförandeskapet.

Ottars logotype
 

Om redaktionen

Chefredaktörer: Carolina Hemlin och Anna Dahlqvist.

 

Ansvarig utgivare: Carolina Hemlin.

 

Layout: Zoopeople Design (Anders Birgersson och Daniel Fagerström)

Hitta rätt