Good Vibration Kit

Publicerad 2008-06-12 | Uppdaterad 2010-02-15

Pressmeddelande från RFSU AB.

Kommentera | 0 kommentarer

Premiär för sexleksaker i mataffärer, mackar och kiosker

Att använda sexleksaker har blivit en naturlig del av många svenskars vardag. Nästan hälften av alla svenskar äger en eller flera sexleksaker och 70 procent av dem som inte har en sexleksak uppger att de kan tänka sig att köpa eller prova. Det visar en undersökning som beställts av RFSU. Därför lanserar RFSU ”Good Vibration Kit” – en diskret förpackning med en mix av olika kondomer och en vibratorring – som säljs i livsmedelsbutiker, kiosker och bensinmackar.

Hittills har sexleksaker varit något som folk talar ganska tyst om. Det har varit belagt med tabu och för att få tag på en sexleksak har människor hänvisats till att gå in på en sexshop eller handla på Internet.

- På senare år har öppenhet kring sexleksaker ökat och media tar allt oftare upp det som en naturlig del av sexlivet. Det här har ökat intresset bland människor som tidigare inte vågade tänka tanken, säger Katarina Knutz, VD på RFSU.

Att intresset idag är stort visar den nordiska undersökning som RFSU har låtit göra. I undersökningen har cirka 5 000 personer i de nordiska länderna, varav drygt 1 000 personer i Sverige, svarat på frågor om sin inställning till sexleksaker.

- Undersökningen visar att det finns ett massivt intresse för sexleksaker i Sverige och detsamma gäller för de andra nordiska länderna. Hela 49 procent av dem som har tillfrågats i Sverige uppger att de har en sexleksak och 70 procent av dem som inte har säger att de kan tänkas sig att köpa eller använda en sexleksak, säger Katarina Knutz.

Av dem som äger och använder sexleksaker uppger 94 procent att de får ett ökat välbefinnande och ett mer lustfyllt sexliv på grund av sexleksaker.

Good Vibration Kit är perfekt för den som vill prova på någonting nytt och spännande i sexlivet. Förpackningen innehåller en mix av olika kondomer och en vibratorring som ger upp till 45 minuters njutning. Good Vibration Kit går att köpa i livsmedelsbutiker, kiosker och bensinmackar som till exempel ICA, Pressbyrån, 7-Eleven och Statoil.

- Med den här nyheten vill vi inspirera till ett lustfyllt och säkert sexliv på ett nytt sätt. Undersökningen visar att många är nyfikna på att prova en sexleksak. Därför gör vi det enkelt och tillgängligt att köpa en sexleksak i en diskret förpackning tillsammans med kondomer, säger Katarina Knutz.

För ytterligare information, kontakta:
Katarina Knutz, VD RFSU, mobil: 070-8980715, e-mail: katarina.knutz@rfsu.com

Fakta RFSU
RFSU AB, som grundades av Elise Ottesen-Jensen, är och har sedan starten 1933 varit ett helägt bolag till Riksförbundet för Sexuell Upplysning (RFSU), en partipolitisk och religiöst obunden ideell förening. Affärsidén för RFSU AB är att genom erbjuda produkter av högsta kvalitet, ge män och kvinnor ett mer lustfyllt och säkert sexualliv och därmed högre livskvalitet. Överskottet skapar resurser för ägarna för att bedriva information och upplysning inom sex- och samlevnadsområdet i Sverige och utomlands. RFSU driver även RFSU Kliniken som har cirka 9 000 patienter per år och fungerar som professionell kunskapsbas för hela RFSU. 

Högupplösta pressbilder och nordisk undersökning återfinns på: www.rfsu.com  /RFSU /Bildbank/ Good Vibration Kit

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat sidan ännu.

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Hitta rätt