Gravid? Ägglossning? RFSU ger dig svaren hemma.

Publicerad 2008-04-15 | Uppdaterad 2010-02-26

Pressmeddelande från RFSU AB

Kommentera | 0 kommentarer

Första maj 2008 lanserar RFSU graviditets- och ägglossningstester på apotek och i dagligvaru- och servicehandeln. Testerna ger ett snabbt och säkert resultat, är enkla att använda och utvecklade i samarbete med RFSU-kliniken. Och framförallt kommer RFSUs hemtester kunna köpas på många butiker.  


I samband med att företaget Unipath/Clearblues patent går ut 28 april 2008 lanserar RFSU graviditets- och ägglossningstest i handeln. Med RFSU hemtester kan användaren själv snabbt och enkelt ta reda på om de är gravida eller när de har ägglossning och störst chans att bli gravid.

 – Graviditet är ett känsligt ämne. Vare sig man vill bli gravid, inte vill bli gravid eller försöker bli gravid. Undersökningar visar att RFSU:s varumärke är exceptionellt lämpligt för graviditets- och ägglossningstester. Konsumenten tycker att det finns för få tester att välja mellan och framförallt vill man kunna köpa testerna på fler ställen än på apotek. Nu uppfyller vi kundens önskemål, säger Anette Otterström produktchef på RFSU.

Testerna ger ett snabbt och säkert resultat och är enkla att använda. Testerna är utvecklade i samarbete med RFSU-kliniken, som dagligen använder graviditetstesterna i sin verksamhet. RFSU-kliniken har ca 9000 patienter per år och fungerar som professionell kunskapsbas för hela RFSU.

RFSU Hemtester kommer att finnas på många butiker bl a Apoteket, ICA, COOP, VI, Pressbyrån, Seven Eleven, Statoil, Shell. Som en bonus när man köper en produkt är man dessutom med och bidrar till RFSUs arbete med information- och sexualupplysning – både i Sverige och utomlands.

Fakta RFSU

RFSU AB är och har sedan starten 1933 varit ett helägt bolag till Riksförbundet för Sexuell Upplysning (RFSU). Affärsidén är att genom att erbjuda produkter av högsta kvalitet, ge män och kvinnor ett mer lustfyllt sexualliv och därmed högre livskvalitet. Överskottet skapar resurser för ägarna för att bedriva information och upplysning inom sex- och samlevnadsområdet i Sverige och utomlands. 

 

Produktfakta Hemtester

Miljövänliga produkter som innehåller mindre plast, inga batterier och är enkla att slänga.

 

Graviditetstest 1 teststicka.  Rek konsumentpris ca 49 kr.

Gravidtetstest 2 teststickor. Rek konsumentpris ca 69 kr.

Ägglossningstest 7 teststickor. Rek konsumentpris ca 154 kr.

 

För produktprover, högupplösta bilder och övrig pressinformation

Anette Otterström, produktchef, RFSU AB

Telefon: 08 – 633 46 12

Mobiltelefon: 070 – 739 87 00    

E-post: anette.otterstrom@rfsu.com      

Kommentarer

Ingen har kommenterat sidan ännu.

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Hitta rätt