”Klitoris – The story” i Ottar får journalistpri

Publicerad 2008-12-09 | Uppdaterad 2009-11-15

Kommentera | 0 kommentarer

Journalisten Kristina Hultman vinner EU-kommissionens pris ”För mångfald. Mot diskriminering” för texten ”Klitoris – The Story” som publicerades i RFSU:s tidskrift Ottar nr 2 2008. Det meddelades på tisdag eftermiddag.

– Jag känner mig hedrad. Det är extra roligt eftersom det sammanfaller med att det är nobelvecka nu. I artikeln driver jag tesen att Nobelpriset borde gå till forskaren Helen O´Connell, som funnit att klitoris är mer avgörande för kvinnors sexuella njutning och hälsa än man tidigare har förstått, eftersom klitoris fram tills nu varit ett kroppens mest outforskade organ, säger Kristina Hultman.

Den 1 augusti 2008 lanserade Europeiska kommissionen journalistpriset ”För mångfald. Mot diskriminering” för femte året i rad. Hundratals journalister från hela Europa har lämnat in artiklar om diskriminering. I varje EU-land har de nationella vinnarna utsetts av en jury bestående av samhällsrepresentanter, antidiskrimineringsexperter och journalister under ledning av Europeiska kommissionen.

Alla vinnande artiklar kommer nu att vara med i andra omgången av tävlingen Europeiska journalistpriset, där två vinnare, varav en tilldelas det särskilda priset, utses av en europeisk jury under första halvåret 2009.

– Det är modigt och progressivt av EU-kommissionen att välja en text som handlar om klitoris och kvinnors rättigheter, säger Åsa Regnér, generalsekreterare för RFSU och Ottars ansvariga utgivare.

Ottar är Sveriges största sexualpolitiska tidning som ges ut 4 gånger per år.

För mer information

Olle Castelius, pressekreterare RFSU: 070-552 00 81

Kristina Hultman, journalist: 070-932 47 11

Kommentarer

Ingen har kommenterat sidan ännu.

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Hitta rätt