Leksaker för vuxna receptfritt på Apoteket

Publicerad 2008-05-20 | Uppdaterad 2014-03-05

Nu välkomnas sexleksaker ut i dagsljuset. I juni börjar Apoteket försäljningen av produkter för sexuellt välbefinnande, framtagna och utvalda av RFSU.

Kommentera | 0 kommentarer

- Apoteket arbetar för att främja människors hälsa och välbefinnande. Att vi nu fokuserar på ett sortiment av produkter som bidrar till sexuellt njutning är en naturlig utveckling för oss, säger Eva Fernvall, varumärkesdirektör, Apoteket.

RFSU och Apoteket vill med lustserien ”Trust in Lust” erbjuda ett rumsrent och högkvalitativt sortiment av sex- och lustprodukter. Produktserien ”Trust in Lust” har tagits fram efter en mycket grundlig efterforskning, där RFSU lyckats identifiera några av de bästa produkterna på marknaden.

RFSU har även utvecklat delar av produktsortimentet på egen hand. Samarbetet med RFSU ger Apoteket möjlighet att sälja produkter med hög kvalitet och Apotekets personal har utbildats av RFSU för att kunna vägleda kunderna.

- Vi vill höja kvaliteten på sexleksakerna. Idag säljs sexleksaker som inte håller måttet, men folk drar sig för att reklamera den har typen av produkter. Nu hoppas RFSU skapa en större medvetenhet om funktion och kvalitet och därigenom bidra till att standarden på produkterna blir högre. Med ”Trust in Lust” erbjuder vi en rad produkter som uppfyller den höga kvalitetsnorm som både RFSU och Apoteket har, säger Katarina Knutz, vd RFSU AB.

Genom åren har en rad studier genomförts som tydligt påvisar många hälsofördelar med ett tillfredställande sexliv. Men det finns också många som känner press och stress i samband sex. Sex- och lustprodukter kan vara ett kravlöst tillbehör eller hjälpmedel och ett bra sätt att lära känna sin kropp, för sig själv eller tillsammans med andra.

- Sexualiteten är en central del av många människors liv och kan vara en mycket viktig del av vårt välbefinnande. Sexleksaker är redan idag mycket vanliga produkter bland människor. Vår nyligen genomförda nordiska undersökning visar att 49% av alla kvinnor och män mellan 20-45 år har en sexleksak och dessutom kan hela 70% av dem som inte har, tänka sig att köpa eller använda en sexleksak, fortsätter Katarina Knutz, vd RFSU AB.

Bland de produkter som återfinns på Apoteket från ”Trust in Lust”-serien finns: vibrator (790;-), massagestav (990;-), vaginakulor (390;-), vibratorring (89;-), massage glide i tre dofter (149;-) samt rengöringsservetter särskilt framtagna för produkterna (79;-).

- Vi vet från konsumentundersökningar att människor gärna ser Apoteket som en butik där man kan köpa lustprodukter. Vi har redan nu fått mycket positiv respons och ser fram emot att få presentera konceptet för kunderna, fortsätter Eva Fernvall, varumärkesdirektör Apoteket.

Produkterna kommer att finnas på utvalda Apotek runtom i Sverige med start den 23 juni 2008. Redan idag finns produkterna att beställa via Apotekets e-handel, www.apoteket.se.

Kommentarer

Ingen har kommenterat sidan ännu.

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Hitta rätt