”Private Area” – ren och len med ny intimvårdsserie från RFSU

Publicerad 2008-08-12 | Uppdaterad 2009-11-15

Kommentera | 0 kommentarer

Med sin nya intimvårdsserie ”Private Area” etablerar sig RFSU i en helt ny kategori på den svenska marknaden. Den nya satsningen bygger på ett flertal konsument-undersökningar som visar att i stort sett alla kvinnor mellan 20-40 år rakar sig intimt. De efterfrågade produkterna är utvecklade i samarbete med RFSU Kliniken som har en bred kunskap om underlivsfrågor. Denna lansering är en del av RFSU:s expansiva satsning i nya produktkategorier och överskottet går som alltid till det viktiga ideella arbetet inom sex- och samlevnadsområdet. Produkterna kommer att säljas på Apoteket från augusti 2008.

– Vi har gjort ett antal konsumentundersökningar och vet att konsumenten gärna vill ha fler produkter från RFSU. Att ta fram en intimvårdsserie har rankats mycket högt och det är viktigt för oss att säkerställa resurser för våra ideella ägare. När man köper en produkt från RFSU så är man alltid med och bidrar till RFSUs ideella arbete med information och sexualupplysning i Sverige och andra delar av världen, säger Katarina Knutz, vd RFSU AB.

RFSU har under våren genomfört en undersökning* som visar att hela 94% av kvinnor i åldrarna 20-40 år tar bort könshår och 84% av dessa gör det genom rakning. Och det är inte bara bikinilinjen på sommaren som gäller, utan drygt 60% rakar sig, helt eller delvis, en till flera gånger i veckan året om. Undersökningen visar tydligt att en intimvårdsserie med produkter för rakning är hett efterlängtad.

– Utbudet av produkter särskilt anpassade för intimrakning har hittills varit nästintill obefintligt i Sverige, vilket kan tyckas förvånande med tanke på hur många kvinnor och även män som väljer att rakar sig. Vi har tagit reda på hur behovet och beteendet ser ut för intimvård och utifrån detta, utvecklades ”Private Area” tillsammans med RFSU Kliniken. Jag känner mig mycket nöjd med att vi kan erbjuda ett exklusivt och högkvalitativt produktsortiment, utformat för de behov som redan finns, säger Katarina Knutz, vd RFSU AB.

”Private Area” är en intimvårdsserie anpassad för vardagligt bruk för den som vill underlätta rakning, vårda huden och samtidigt ha en känsla av skönhet och välbefinnande. Behoven och efterfrågan finns och nu lanseras fyra unika produkter som vardera ska möta olika behov.

Produktinformation ”Private Area”

”Easy Shavin” 200 ml

En mjukgörande gel med utomordentlig glideffekt för rakning av intima områden. Med ett anpassat pH-värde och en speciell formula är gelen transparent och löddrar inte, för att du lätt ska kunna se var du rakar dig. Gör rakningen lättare på hela kroppen och används bäst i dusch och med rakhyvel. Rek ca-pris 55:-

”Nice N’ cool” 50 ml

En after shave gel som stryks på efter intimrakning. Svalkar skönt och absorberas lätt av huden. Kamomill, ängskrasse och alkohol, gör att gelen är kylande och återställer huden efter rakning. Rek ca-pris 59:-

”Daily Fresh” 200 ml

En extra mild och krämig intimtvätt speciellt utvecklad för daglig intimvård. Milt parfymerad som ger en frisk och behaglig känsla för hela kroppen. Innehåller mjölksyra och pH-värde 3,5 som hjälper till att bevara kroppens naturliga pH-balans. Rek ca-pris 49:-

”Feeling Calm” 50 ml

En mjukgörande intimcreme för torr hud och yttre slemhinnor som ger en naturlig efterkänsla i underlivet. Stryks på efter tvätt och upprepas vid behov för att undvika eller lugna irritation. Återfuktande och mild med kamomill, ängskrasse och pH 5,5. Rek ca-pris 59:-

Kommunikation och media för ”Private Area”

Kommunikation och media för ”Private Area” bygger på RFSU:s långa erfarenhet kombinerat med konsumentens behov i modern tid. Lanseringen kommer att exponeras på webb samt print och utomhus under hösten 2008.

Arbetsgrupp ”Private Area”-kampanj

Uppdragsgivare: RFSU AB

Produktchef: Anette Otterström

Designbyrå: Amore

Concept director: Linda Björk

Creative director: Jörgen Olofsson

Production designer: Lina Brodén

Reklambyrå: Åkestam Holst

Projektledare: Jerker Winther

AD: Andreas Ullenius

Copy: Monica Born/ Hanna Björk

Produktionsledare: Jonna Liljendahl / Lina Drott

Originalare: Torbjörn Krantz

Illustratör: Fredrik Stjernström

Mediarådgivare: Mediaedge CIA

PR: Micael Bindefeld AB

*Kvalitativ behovsundersökning för intimvård med ca 300 kvinnor mellan 20-40 år. Enkätundersökningen är genomförd via RFSU Kliniken och RFSUs webpanel.

För produktprover och övrig pressinformation, vänligen kontakta:

Micael Bindefeld AB

Annika Hökmark

Telefon: 08 – 667 67 00

Mobiltelefon: 070 – 768 11 00

E-post: annika@bindefeldab.se

RFSU AB

Katarina Knutz, vd

Telefon: 08 – 633 46 07

Mobiltelefon: 070 – 898 07 15

E-post: katarina.knutz@rfsu.com

Kommentarer

Ingen har kommenterat sidan ännu.

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Hitta rätt