RFSU kommenterar ökningen av hiv

Publicerad 2008-02-21 | Uppdaterad 2009-11-15

Idag presenterade Smittskyddsinstitutet statistik över antalet nysmittade med hiv i Sverige under 2007. Antalet anmälda fall där personer smittats med hiv i Sverige har ökat med 70 procent jämfört med 2006. 178 personer smittades med hiv i Sverige förra året.

Kommentera | 0 kommentarer

– Den ökning som konstaterats är mycket oroande. Nu krävs kraftfulla och samordnade insatser för att bryta utvecklingen. Regeringen har i olika sammanhang talat om vikten av preventiva insatser, men hittills har vi inte sett någon konkret politik, säger RFSU:s generalsekreterare Åsa Regnér.

– Statens anslag till hiv-prevention har urholkats under flera år. Nu måste folkhälsominister Maria Larsson agera. Regeringen ska snart presentera sin folkhälsoproposition, då förväntar vi oss en ordentlig satsning på preventiva insatser, säger Åsa Regnér.

– Vi vet att ungdomars attityd till hiv har förändrats, många unga upplever att hiv inte är något som angår dem. RFSU menar att det vid sidan om informationskampanjer krävs en satsning på skolans sex och samlevnadsundervisning, särskilt när det gäller lärarnas kompetens, säger Åsa Regnér.

För mer information kontakta RFSU:s pressekreterare Joakim Jakobsson: 070-552 00 81.

Kommentarer

Ingen har kommenterat sidan ännu.

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Hitta rätt