RFSU lanserar praktika för klitorissex

Publicerad 2008-05-09 | Uppdaterad 2011-04-01

Kommentera | 1 kommentar

Att stimulera klitoris är det enklaste och snabbaste sättet att få orgasm för de flesta kvinnor. Trots det finns en stor okunskap om klitoris betydelse för kvinnors njutning. RFSU lanserar därför en praktika för klitorissex.

– Till RFSU:s frågelåda på nätet kommer många frågor som visar på dålig kunskap. Många kvinnor uppfattar sig som onormala om de njuter mer av klitorissex än av vaginalt sex. Det finns fortfarande ett stort behov av sexualupplysning när det kommer till kvinnors njutning, säger Maria Bergström, sexualupplysare och ansvarig för RFSU:s frågelåda på nätet.

Praktika för klitorissex innehåller avsnitt om anatomi och den kvinnliga orgasmen samt en kort historik om synen på klitoris. Praktikan domineras dock av konkreta sextips.

– Klitoris är inte bara en liten knopp, som många felaktigt tror, utan består av flera olika delar. Det finns också flera olika sätt man kan stimulera klitoris på. Vi hoppas att praktikan kan vara läsvärd både för den som har svårt att hitta en bra teknik och för den som vill testa något nytt, säger Maria Bergström.

Praktika för klitorissex kommer att distribueras via kvinnokliniker, ungdomsmottagningar och sesammotagningar. Praktikan går också att beställa eller ladda ner gratis från RFSU:s webbplats. RFSU har tidigare producerat en kondompraktika (2004) och en praktika för analsex (2000).

För mer information kontakta RFSU:s pressekreterare Joakim Jakobsson: 070-552 00 81.

Kommentarer

Visar alla 1.  Per sida 

Äntligen
Har tappat lusten efter att pojkvän inte vet hur han skall göra och ochså pågrund av att inte ens jag kan instruera honom. På något sätt har jag under mina år av felstimulering hittat asociala men effektiva sätt (dusch) att bli tillfredsställd utan mina pojkvänner och på så sätt kommit ifrån en handteknik för att uppnå orgasm. Inte kan jag begära att nuvarande pojkvän håller i duschen...och samtidigt hm...Det känns som om det är litet vågat. Det verkar som om jag på något sätt måste hitta tillbaka till min handdrivna onaniteknik. Så jag ser framemot att läsa er praktika.

Sagt av: joupi 2010-04-08 17:18:25

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Hitta rätt