5000 broschyrer redan slut: Slidkransen en succé!

Publicerad 2009-05-15 | Uppdaterad 2013-11-15

Kommentera | 0 kommentarer

För drygt en vecka sedan introducerade RFSU ett nytt ord för mödomshinna: slidkrans.

Skälet var att myten om mödomshinnan har gjort alldeles för stor skada under alldeles för många år. Det var dags att en gång för alla säga som det är: det finns ingen hinna!

Därför gav RFSU ut handboken ”Slidkransen. Frågor och svar om myter kring mödom och oskuld”. Och på bara drygt en vecka har hela första upplagan på 5 000 exemplar tagit helt slut.

– Det är en makalös succé. Aldrig någonsin tidigare i RFSU:s historia har vi varit med om att ett så stort antal trycksaker tagit slut så snabbt, säger Åsa Regnér, generalsekreterare i RFSU.

Skriften innehåller information om hur det kvinnliga könet ser ut och vad slidkransen egentligen är. Den gör också upp med en mängd myter som omgärdar kvinnlig sexualitet och föreställningar om mödom och oskuld.

– Jag är egentligen inte förvånad över att hela upplagan gått åt, vi vet sedan länge hur stort behovet av upplysning på det här området är. Hela mytbildningen om mödomshinnan har skapats för att kontrollera kvinnors frihet och sexualitet. Enda sättet att motarbeta detta är att sprida kunskap, säger Alán Ali, ledamot av RFSU:s styrelse och verksamhetsansvarig för Elektra och Sharaf hjältar & hjältinnor i Malmö.

RFSU har beställt en ny upplaga på 10 000 exemplar. Slidkransskriften är gratis och går att beställa via RFSU:s materialbutik på nätet. Den ingår i en serie som tidigare handlat om analsex, klitorissex, kondomer och onani.

För kontakt och mer information: Olle Castelius, pressekreterare RFSU: 070-552 00 81.

Kommentarer

Ingen har kommenterat sidan ännu.

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Hitta rätt