Göteborg 21-25 juni: RFSU huvudtalar vid Världskongressen för sexuell hälsa

Publicerad 2009-06-18 | Uppdaterad 2009-11-16

Kommentera | 0 kommentarer

Nästa vecka arrangeras Världskongressen för sexuell hälsa i Göteborg - med de senaste rönen inom sexologiforskningen.

Temat är ”Sexual health and rights – a global challenge” med fokus på upplysnings- och undervisningsperspektivet. Till kongressen kommer över 800 forskare, kliniker, sexualupplysare, barnmorskor och andra från hela världen. Över 400 föredrag hålls om allt från ”Shakespeare and the nature of love” till ”Sexualitet från istiden till 2000-talet”.

RFSU kommer att representeras på flera sätt. Bland annat vid ett symposium med föreläsningar om att arbeta med maskulinitet, RFSU:s frågelåda och klitorissex.

RFSU:s ordförande Lena Lennerhed föreläser om abort under rubriken ”The myths about abortion and psychic disorder”

Hans Olsson, ansvarig för skolfrågor inom RFSU, är en av kongressens huvudtalare och föreläser om sexualundervisning under rubriken ”Human Rights as a Foundation for Sexuality Education”, och RFSU:s tidigare generalsekreterare Katarina Lindahl kommer att hålla i kongressens inledningstal.

RFSU Stockholm presenterar sitt arbete med killgrupper på högstadiet och sin skolverksamhet.

Kongressen arrangeras av World Association for Sexual Health (WAS). Svensk förening för sexologi är lokal arrangör med RFSU som samarbetspart. Svenska utrikesdepartementet har bidragit finansiellt till kongressen vilket gjort det möjligt för ett 90-tal stipendiater från Asien, Afrika och Latinamerika att delta i kongressen. Bland stipendiaterna finns personer från RFSU:s projekt ”YMEP” (Young Men as Equal Partners) i Tanzania, Zambia, Uganda och Kenya.

För mer information: www.sexo-goteborg-2009.com

Presskontakt: Axel Brattberg, Svensk förening för sexologi 070-423 27 31 eller axel.brattberg@rehab.uu.se

Kommentarer

Ingen har kommenterat sidan ännu.

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Hitta rätt