Onanipraktika - handbok i konsten att ha sex med sig själv

Publicerad 2009-04-14 | Uppdaterad 2017-09-07

Kommentera | 0 kommentarer

RFSU släpper i dag sin onanipraktika, en skrift om njutning och konsten att ha sex med sig själv. Syftet är att öka kunskapen om, och glädjen med, onani.

– Onani är en sexuell praktik som de flesta människor har med sig genom hela livet. Trots det uppfattas onani fortfarande som tabubelagt och omgärdas av skamkänslor, säger Maria Bergström, sexualupplysare på RFSU och projektledare för arbetet med Onanipraktikan.

Maria Bergström är ansvarig för RFSU:s frågelåda på internet. Dit kommer det varje år många frågor om onani, vilket tyder på stort behov av sexualupplysning inom detta område.

– En del undrar hur man gör. Andra vill veta om det är skadligt eller om man kan onanera för mycket. Det är bland annat dessa frågor som vi vill svara på genom att ge ut praktikan, säger Maria Bergström.

Njutning har inget bäst före-datum, och onanipraktikan riktar sig till människor i alla åldrar. Texterna i Onanipraktikan är skrivna av Jack Lukkerz, sexualrådgivare och aktiv inom RFSU Malmö. Så här säger han om onani:

– Könet får gärna vara mittpunkten när man onanerar, men man behöver inte sluta där. Involvera hela kroppen, som bröstvårtor, analöppning, skinkor, fötter, axlar etc. Det är bara du själv som sätter gränserna. (Fler tips hittar du här!)

Ur RFSU:s Onanipraktika

”Man kan utforska det egna hemmet efter saker som man kan använda vid onani. Många tycker om att onanera i duschen eller badet. Med handduschen kommer man lätt åt på hela kroppen och man kan rikta vattenstrålarna eller trycka munstycket mot klitoris eller blygd-läppar, pungen, penis eller anus. Man kan reglera vattnets tryck och temperatur för att prova sig fram till vad som känns skönt. Om duschstrålarna känns för hårda kan man skruva loss munstycket för att få en tjockare och mjukare stråle”.

Onanipraktikan ingår i en serie som hittills handlat om kondomer, klitorissex och analsex. Praktikorna är gratis och går att beställa från RFSU:s materialbutik.

För mer information: Olle Castelius, pressekreterare RFSU. 070-552 00 81.

Kommentarer

Ingen har kommenterat sidan ännu.

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Hitta rätt