RFSU Stockholm och studentkåren snackar sex med studenterna

Publicerad 2009-10-01 | Uppdaterad 2009-11-16

Pressmeddelande från RFSU Stockholm om Sexdagarna på Södertörns högskola.

Kommentera | 0 kommentarer

För första gången arrangeras nu Sexdagarna på Södertörns högskola. Det blir en lustbetonad dag- och kväll med föreläsningar, workshops, utställningar och underhållning på temat sex.

– Vi visar att man kan arrangera något där sex tas på allvar utan att tumma på det roliga och lustfyllda, säger Jonas Lemon från RFSU Stockholm, en av två projektledare för Sexdagarna.

Sexdagarna är öppet för allmänheten men riktar sig främst till högskolans studenter. Förutom föreläsningar och workshops förvandlas studentkårens lokaler till en konstutställning och det blir en mässa med diverse utställare. Studenterna får tips hur man kan tillverka sin egen sexleksak och har chans att ställa frågor till professionella sexualupplysare. Gemensamt för alla deltagare är att de på olika sätt vidgar de normer som finns kring sexualitet, både då det gäller teori och praktik.

– Vi vill att besökarna ska få chansen att tänka efter kring sin egen sexualitet, vilka normer som styr den och hur de kan utforma den efter vad de själva trivs med, säger Lisa Larsson, projektledare, RFSU Stockholm.

På kvällen bjuder Sexdagarna till fest med en rad uppträdanden. På scen kommer några av Sveriges roligaste stå-uppare stå för underhållningen, bland andra Moa Svan, som nyligen vann pris för bästa humorshow i Sveriges Radio P3 för programmet ”Kyss min Plysch”. Det blir dessutom en sexualpolitisk talkshow, där bland andra Ragnar Bengtsson, mer känd från TV som ”den ammande pappan” tar plats i soffan.

– Man kan skämta om och ta lättsamt på sex utan att det blir plumpt och sexistiskt, något våra underhållare gemensamt bevisar, säger Jonas Lemon.

14 oktober klockan 11.00-23.00 i kårens lokaler på Södertörns högskola.

Fullständigt program finns på www.sexdagarna.se

Sexdagarnas blogg: sexdagarna.blogspot.com

Kontaktpersoner och pressbilder

Lisa Larsson, RFSU Stockholm, projektledare, Telefon: 08- 700 46 31

Jonas Lemon, RFSU Stockholm, projektledare. Telefon: 08 – 700 46 30, 076-0813205

Om sexdagarna

Sexdagarna arrangeras av RFSU Stockholm och syftar till att belysa sexualitetens många olika aspekter och hur man kan njuta av och ta ansvar för sin egen sexualitet. Grundtanken är att genom ett sexualpositivt budskap sprida kunskap kring både risker och möjligheter med sex.

Sexdagarna genomfördes första gången 2004 på Stockholms Universitet och har genomförts varje höst sedan dess. Det består av en mässa med företag och organisationer som utställare samt föreläsningar, workshops, utställningar och underhållning som berör sexualitet. Sexdagarna riktar sig främst till studenter, men är öppet för alla och kostar ingenting.

Kommentarer

Ingen har kommenterat sidan ännu.

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Hitta rätt