Hot och möjligheter – så kan vi arbeta med de svåraste frågorna

Publicerad 2009-10-08 | Uppdaterad 2009-11-16

Är det världens växande befolkning som utgör det verkliga klimathotet? Varför når hjälpen inte fram till de drabbade vid katastrofsituationer? Hur är det att som hbt-person växa upp i ett land där omvändelsevåldtäkter är vardag?

Kommentera | 0 kommentarer

Välkommen på RFSU-seminarier om viktiga frågor 21-24 oktober!

”Sexual and reproductive health in distress”

Den 21 oktober anordnar RFSU och Marie Stopes International seminariet ”Sexual and reproductive health in distress” om hur människors sexuella och reproduktiva hälsa främjas vid humanitära katastrofer. Hur sörjer vi för förlossningsvård, preventivmedelsförsörjning, säkra aborter och skydd från sexuellt våld när samhället brutit samman, alla bor i tält och vatten är en bristvara? Ledande internationella experter svarar.

SAS Radisson Royal Park, Frösundavik i Solna.

För mer information, kontakta Olle Wängborg, RFSU: olle.wangborg@rfsu.se eller 0734-60 20 56.

Två seminarier på EU-konferensen European Development Days

Den 22-23 oktober arrangerar RFSU och samarbetspartners två seminarier på EU-konferensen European Development Days på Stockholmsmässan i Älvsjö:

Seminariet ”Tystnad som strategi” om varför försök att förespråka sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter alltid möts av tystnad, och vad konsekvenserna av denna politik leder till. Karen Newman, expert på sexuella rättigheter och klimatförändringar och Kasha Nabagesera, hbt-aktivist från Uganda har bjudits in för att tillsammans med RFSU:s generalsekreterare Åsa Regnér och riksdagsledamöterna Birgitta Ohlsson (FP) och Hans Linde (V) samtala om frågorna och vad Sverige och svenska ordförandeskapets kan göra. 22 oktober, scenen vid Svenska paviljongen kl 14.05.

Seminariet ”Nyckeln till överlevnad: Försvar av mänskliga, sexuella och reproduktiva rättigheter”. Ledande människorättsaktivister och experter från länder i syd delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter av att arbeta med mänskliga rättigheter och sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter i svåra situationer, såsom konflikt- och postkonfliktområden. Arrangeras bl a i samarbete med Frankrikes regering. 23 oktober, rum A3 kl 11.15.

Läs mer på EDD:s webbplats: www.eudevdays.eu

Tänk på att föranmälan är obligatorisk.

För kontakt och mer information: Olle Castelius, pressekreterare RFSU, 070-552 00 81 eller olle.castelius@rfsu.se

Kommentarer

Ingen har kommenterat sidan ännu.

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Hitta rätt