Huvudet i sanden funkar inte längre: Ta strid mot SD:s extrema familje- och sexualpolitik!

Publicerad 2010-03-17 | Uppdaterad 2010-03-16

Kommentera | 1 kommentar

Sverigedemokraterna går mot sitt bästa val någonsin och kan bli en betydande maktfaktor i svensk politik.

Samtidigt väljer de etablerade riksdagspartierna att stoppa huvudet i sanden när det gäller Sverigedemokraternas familje- och sexualpolitik – som är den mest extrema i Sverige.

– De etablerade partierna fokuserar helt på SD:s främlingsfientlighet. Men det går inte att ducka för den kvinno- och hbt-fientliga politik som partiet förordar. De etablerade partierna måste tydligt ta avstånd, säger RFSU:s generalsekreterare Åsa Regnér.

SD kräver (som enda parti) ett förbud mot abort efter graviditetsvecka 12. SD bedriver dessutom en hetspolitik mot hbt-personer, och partisekreteraren Björn Söder har jämfört homosexualitet med tidelag och pedofili.

– Sverigedemokraterna är renodlade motståndare till jämställdhet liksom sexuella rättigheter. Detta måste riksdagspartierna bli bättre på att bemöta, säger Åsa Regnér.

För att uppmana de etablerade partierna att uppmärksamma dessa viktiga delar i Sverigedemokraternas ideologiska bas har Åsa Regner och Mats Wingborg* i dag skrivit en debattartikel i Aftonbladet.

”Ironin i att ett parti som påstår sig värna ’svenskheten’ kan vara motståndare till jämställdhet borde inte gå någon förbi. Detta borde även de etablerade riksdagspartierna uppmärksamma” skriver de, och: ”Riksdagspartierna måste helt enkelt bli bättre sätta sig in i SD:s politik och huvudfrågor, och angripa både främlingsfientligheten och familje- och sexualpolitiken när de kritiserar SD. Att utelämna familje- och sexualpolitiken, som utgör en del av SD:s ideologiska hörnstenar, ger fel signal och underblåser en backlash mot den svenska jämställdhetspolitiken som det trots allt råder stor samstämmighet kring. Samma gäller för rätten till abort och rätten att inte bli diskriminerad på grund av könstillhörighet eller sexuell läggning.”

*Mats Wingborg är journalist och författare. Han har skrivit boken ”Slaget om svenskheten” tillsammans med Anna-Lena Lodenius.

För kontakt och mer information: Olle Castelius, pressekretare RFSU: 070-552 00 81

Kommentarer

Visar alla 1.  Per sida 

Vem är extrem?
Hur skulle det i stället vara att angripa islams minst sagt extrema familjepolitik. Och vad är extremt? Kanske är det RFSU:s åsikter som är extrema i ett internationellt perspektiv, till exempel att informationsplikten för den HIV-smittade ska tas bort.
Nej, förlåt mig. Så kan det inte vara eftersom Sverige är "världsbäst" på så många olika områden. Åtminstone så verkar vissa svenska myndigheter tycka det ...

Sagt av: Hans 2010-03-17 09:45:07

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Hitta rätt