RFSU AB har utsett årets bästa butiker

Publicerad 2010-10-05 | Uppdaterad 2011-12-19

Tio butiker i landet har på ett mycket framgångsrikt sätt exponerat RFSU:s produkter. Genom att göra kondomer mer lättillgängliga för konsumenterna medverkar återförsäljarna till att minska spridningen av sexuellt överförbara infektioner. Därför har RFSU AB nu utsett dem till årets bästa butiker.

– Genom att främja försäljningen av våra produkter stödjer de vinnande butikerna även vårt ideella arbete där överskottet går till information och utbildning i sex och samlevnadsfrågor både internationellt och i Sverige, säger Katarina Knutz, VD för RFSU AB.

I Sverige väljer många butiker att sälja kondomer bakom disk trots att en undersökning genomförd av RFSU visar att kondomer inte är stöldbegärliga. I Finland finns kondomer mer lättillgängliga ute i butiken vilket bidrar till att finländarna använder kondom mer regelbundet än sina svenska grannar.

– RFSU AB arbetar aktivt för att öka kondomanvändandet och vi är mycket glada för att många butiker inom dagligvaruhandeln medverkar till detta. Att exponera kondomer på ett sätt som gör det enklare för kunderna att handla och välja bland de olika sorterna är viktigt, menar Katarina Knutz.

I tävlingen ”Årets butik” har totalt 1000 butiker i hela landet deltagit. Tävlingen ingår i kampanjen ”In the name of love”. RFSU AB har tillsammans med Valora Trade Sweden AB nominerat 26 butiker i tävlingen. Tio av dessa är nu utsedda till vinnare.

In the name of love är ett långsiktigt samarbete mellan RFSU och svensk handel som inleddes i maj 2009. Syftet är att göra kondomer mer lättillgängliga i butik och öka det allmänna medvetandet om säkrare sex samt därmed minska spridningen av sexuellt överförbara infektioner.

Årets butiker:

ICA Nära Folkes Uppsala

ICA Maxi Haninge
Citygross Nyköping
Coop Forum Västerås
ICA Supermarket Åtvidaberg
OK/Q8 Bäckebol
ICA Supermarket Margretelund – Lidköping
ICA Kvantum Kungsbacka
ICA Maxi Lyckeby
ICA Toppen Höllviken

För mer information kontakta

Katarina Knutz, VD
Tel: 08-633 46 00
Mobil: 070-898 07 15
E-post: katarina.knutz@rfsu.com

Hitta rätt