Pressmeddelande från RFSU Stocholm: Hör Schyman, Pascalidou och Sveland läsa Vaginamologerna  

Publicerad 2010-03-19 | Uppdaterad 2010-06-01

Alexandra Pascalidou, Maria Sveland och Gudrun Schyman är några av de som kommer att läsa Vaginamonologerna under den svenska upplagan av Vagindagen.  Vagindagen arrangeras av RFSU Stockholm lördagen den 27 mars. Programmet bjuder på muffverkstad, fittråd och utställningen ”Disas fittor”.

Kommentera | 0 kommentarer

”Vagindagen syftar till att lyfta upp frågor om kvinnors sexualitet och det sexualiserade våldet som flickor och kvinnor tvings utstå världen över. Vi måste våga tala om vaginor, om det sexualiserade våldet och vi måste få det att sluta nu!” säger Mye Ljungberg, projektledare Vaginadagen Stockholm 2010

Vagindagen arrangeras i Stockholm på Högkvarter, Närkesgatan 8. Programmet pågår mellan kl 13-19 och kl 18 läses Vaginamonologerna. Vagindagen är en internationell

rörelse som grundats av Eve Ensler, författare till pjäsen Vaginamonologerna. Pjäsen har gjort stor succé världen över och monologerna framförs under parollen "V-day- Until The Violence Stops".

”Att vi för femte året i rad får arrangera den svenska versionen av Vaginadagen känns både hedrande och roligt. Pengarna som samlas in i år går till Stockholms ungdomsgård Egalia, ett projekt i Kongo och V-day rörelsen i Uganda” säger Kristina Ljungros, ordförande för RFSU Stockholm.

Kontaktuppgifter

Kristina Ljungros, ordförande RFSU Stockholm, telefon; 0702-54 27 75, kristina.ljungros@rfsu.se 

Mye Ljungberg, Projektledare för Vagina Day Stockholm 2010, 072-22 22 866

Kommentarer

Ingen har kommenterat sidan ännu.

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Hitta rätt