RFSU startar sex- och relationssajt på nätet: ”Det självklara valet för alla som söker information om sexualitet”

Publicerad 2010-02-02 | Uppdaterad 2010-02-03

Kommentera | 0 kommentarer

I dag startar RFSU sin nya sex- och relationssajt på internet. Sajten ska innehålla relevant, saklig och uppdaterad information om allt som rör sexualitet och relationer.

– Sajten ska bli det självklara valet för alla som söker den typen av information, säger Maria Bergström, sexualupplysare på RFSU och en av sajtens redaktörer.

– För ungdomar finns i dag umo.se, Ungdomsmottagningen på nätet. Vi har länge sett behovet av en liknande verksamhet även för vuxna och försöker nu möta det behovet, säger Maria Bergström.

Förutom information kommer sajten också att innehålla RFSU:s frågelåda. Där kan man ställa personliga frågor och få personliga svar – som ingen annan kan läsa.

– Det är fortfarande förvånansvärt tabu att prata om sexualitet och många upplever att de inte har någonstans att vända sig. Vi svarar redan i dag på tusentals frågor varje år och hoppas nu kunna hjälpa ännu fler, säger Maria Bergström.

RFSU:s nya hemsida slås också ihop med det helägda företaget RFSU AB:s hemsida där man direkt kan köpa deras produkter.

– RFSU:s grundare Elise Ottesen Jensen startade RFSU AB för att säkerställa tillgången till preventivmedel i en tid när myndigheterna motarbetade sexualupplysningen och marknadsföring av kondomer var förbjuden. Överskottet från all försäljning har sedan dess gått till RFSU:s ideella arbete med sexualupplysning och opinionsbildning. Så är det även i dag, säger Åsa Regnér, generalsekreterare i RFSU.

– Det finns inga privata vinstintressen i RFSU AB:s verksamhet. Den som köper någon av RFSU AB:s produkter bidrar till kampen mot sexuellt överförda sjukdomar, mödradödlighet, oönskade graviditeter och sexuellt våld i såväl Sverige som andra länder, säger Åsa Regnér.

För kontakt och mer information: Olle Castelius, pressekreterare RFSU: 070-552 00 81.

Kommentarer

Ingen har kommenterat sidan ännu.

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Hitta rätt