Vem får åka? RFSU söker mammaambassadör till Bangladesh

Publicerad 2010-12-20 | Uppdaterad 2010-12-20

Nu har RFSU inlett jakten på en mammaambassadör, man eller kvinna. En jury väljer vem som får åka till Bangladesh om knappt tre månader. Där ska ambassadören rapportera på plats om hur det är att leva i ett land där abort och graviditet kan vara förenat med livsfara.
– Sök! säger Kattis Ahlström, en av RFSU:s mammaambassadörer här hemma.

Kommentera | 0 kommentarer

Mödradödligheten är ett vardagsproblem i Bangladesh. Mammaambassadören ska blogga under resan. Hon eller han ska besöka kliniker, politiker, redaktioner och skolor och berätta om sina intryck. Vara beredd att möta en verklighet som är helt annorlunda jämfört med här hemma.

- Att träffa människor på riktigt ger en väldig styrka. Du får tio gånger tillbaka det du sätter in av engagemang, säger Kattis Ahlström som själv rest i Indien, Sydamerika och Afrika.

Hon fortsätter:

-För att kunna nå ut till andra människor tror jag att du måste ha varit på plats själv och mött kvinnorna och barnen. Först då kan du göra skillnad.

Den som vill bli RFSU:s mammaambassadör kan filma sig själv med mobilkameran, eller skriva ett brev, och berätta om varför hon eller han vill åka. Den som redan har en blogg kan skicka med en länk. Den som vill bli mammaambassadör skickar sin ansökan senast 9 januari 2011 till uniteforwomen@rfsu.se

Kampanjen Unite for Women drivs av RFSU och är en del av vårt arbete för att stoppa mödradödligheten i världen. Unite for Women arrangerar barnvagnsmarschen på Internationella kvinnodagen 8 mars 2011 på elva platser i landet. Mammaambassadören startar sin resa direkt efter barnnvagnsmarschen.

För mer information:

Helena Björk
projektledare för kampanjen Unite For Women
070-254 86 53
helena.bjork@rfsu.se

Kerstin Danielson
pressekreterare RFSU
070-552 00 81
kerstin.danielson@rfsu.se

Kommentarer

Ingen har kommenterat sidan ännu.

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Hitta rätt