RFSU beklagar GlaxoSmithKlines dåliga omdöme

Publicerad 2011-12-02 | Uppdaterad 2011-12-02

Kommentera | 0 kommentarer

Idag kom beskedet att läkemedelsbolaget GlaxoSmithKline överklagar förvaltningsrättens dom förra veckan som angav att upphandlingen av HPV-vaccin gått rätt till och att ett annat bolag vunnit upphandlingen.

– Vi trodde då att GlaxoSmithKline skulle ta sitt förnuft till fånga och inte sätta fler käppar i hjulet för flickors möjlighet att få vaccin mot livmoderhalscancer. RFSU har sagt det förr, och vi säger det igen; Det är cyniskt och oetiskt att låta unga kvinnor betala med sin hälsa, säger Åsa Regnér, generalsekreterare på RFSU.

Varje år dör nära 200 kvinnor av livmoderhalscancer och tusental kvinnor tvingas genomgå ingrepp av olika slag på grund av sjukdomen.

– Frågan om vem som skall leverera vaccin till den allmänna vaccinationen mot livmoderhalscancer av flickor i femte och sjätte klass, har redan dragit ut alldeles för långt på tiden. Vi vet att så länge kostnaden tas ur egen ficka blir flickor från familjer som inte har råd utan vaccination, säger Åsa Regnér.

GlaxoSmithKline skriver på sin hemsida att de är helt beroende av att upprätthålla sitt goda rykte och inte bara följa lagar och regler utan även att hålla en hög etisk nivå. Nu är det dags för det.

För mer information kontakta pressansvarig: Silvia Ernhagen, 070 552 00 81.

Kommentarer

Ingen har kommenterat sidan ännu.

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Hitta rätt