RFSU har sålt sina aktier i Etac till Nordstjernan

Publicerad 2011-12-23 | Uppdaterad 2012-01-02

Kommentera | 0 kommentarer

Hjälpmedel från Etac skapar frihet för personer med fysisk funktionsnedsättning. Företaget är, och har varit, banbrytande när det gäller både form och funktion. Verksamheten började som en del av RFSU, RFSU Rehab. Här såddes fröet, till egen utveckling av hjälpmedel. Syftet var att bredda sortimentet i RFSU:s sjukvårdsbutiker. Butikerna startades långt tidigare, för att göra preventivmedel mer lättillgängliga och för att kunna nå ut med sexualundervisning.

Etac tillverkar idag produkter för personer med nedsatt rörelseförmåga samt produkter och tjänster till sjukhus och sjukhem.

RFSU är stolta över att ha varit ägare till ett så framgångsrikt och innovativt företag som betytt så mycket för att underlätta för brukarna. Etac har stark bidragit till att ge RFSU resurser att driva en självständig och offensiv sexualpolitisk verksamhet både historiskt och i framtiden.

I december 2006 köpte Nordstjernan 60 procent av aktierna i Etac och i december 2011 sålde RFSU de resterande 40 procent av aktierna till Nordstjernan.

RFSU tackar Etacs personal och Nordstjernan för ett mycket gott samarbete.

För mer information, kontakta:
Kerstin Danielson, pressekreterare RFSU
Mobil: 0705-52 00 81
kerstin.danielson@rfsu.se

Kommentarer

Ingen har kommenterat sidan ännu.

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Hitta rätt