RFSU om oroande trend: Abortmotståndare värvar barn

Publicerad 2011-07-13 | Uppdaterad 2011-08-02

Kommentera | 2 kommentarer

Abortmotståndare i ungdomsföreningen "Älska livet" värvar barn som inte ska ha vetat om att de blev medlemmar, uppger Dagens Nyheter på nätet. En förälder säger till dn.se att medlemsvärvarna bjöd på ett glas juice men att barnen som skrev på inte fick något medlemsbevis. "Barnen visste inte om att de blev medlemmar" säger föräldern och pekar på att antalet medlemmar styr hur mycket bidrag föreningen får.

Medlemsvärvningen av ovetande barn är det senaste exemplet på hur svenska abortmotståndare försöker flytta fram sina positioner.

Abortmotståndarna har mobiliserat under våren och sommaren. Idag nås vi av nyheten om medlemsvärvning av ovetande barn på Hönö i Göteborgs skärgård. De sena aborterna ifrågasätts. Förslag om införande av en samvetsklausul i abortlagstiftningen förs fram. Förslag om adoption istället för abort lanseras liksom förslag om särskilda abortkliniker. Under politikerveckan i Almedalen körde abortmotståndare runt i bilar med bilder på aborterade foster på utsidan.

- Det här är en oroande trend som vi känner igen från USA och delar av Europa. Alla riksdagspartier utom Sverigedemokraterna står bakom den svenska abortlagstiftningen. Därför är det viktigt att samtliga nu visar sitt stöd för den, säger Åsa Regnér, generalsekreterare, RFSU.

För mer information:

Kerstin Danielson, pressekreterare RFSU
0705-52 00 81

Kommentarer

Visar alla 2.  Per sida 

Hej Roland
Din beskrivning av RFSU:s syn i abortfrågan stämmer inte riktigt. Vi anser att aborter alltid ska vara lagliga, tillgängliga och säkra. Vill du veta mer hur vi ser på den svenska abortlagstiftningen (som för övrigt alla riksdagspartier utom Sverigedemokraterna står bakom) kan du läsa mer här:
http://www.rfsu.se/Sex-och-politik/Fokus-SRHR/Ratten-till-abort/

http://www.rfsu.se/sv/Sex-och-politik/Fokus-SRHR/Ratten-till-abort/Tonarsaborterna-minskar-i-Sverige/

http://www.rfsu.se/sv/Sex-och-politik/Fokus-SRHR/Ratten-till-abort/Abortlagarna-i-varlden-liberaliseras/

http://www.rfsu.se/sv/Sex-och-politik/Ottar/Ottar-rapport/Alla-nummer-2008/12-2008/Historier-om-abort/

Sagt av: Emma, webbredaktör 2013-09-24 11:41:04

visst är det hemskt
Så hemska dessa abortmotståndare är.
Här vill vi mörda små barn, sen så visar de upp liken efter morden. Tror de verkligen att vi vill se sånt? Vi anser ju att det bara är en cellklump och sådanna bilder bevisar ju bara vilka idioter vi är, då man ser det är en människa. Nä ursch för dessa extremister som anser att varje människa har ett värde

Sagt av: Roland 2013-09-23 23:59:40

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Hitta rätt