RFSU tipsar inför nya året: Välklädd på årets sista dag – prova klänningen av kondomer

Publicerad 2011-12-30 | Uppdaterad 2012-01-02

Kommentera | 1 kommentar
Kondomklänning

Kondomer är i fokus för konstnären Adriana Bertini. Hon lyfter fram dem på sitt eget vis. Bertini, ursprungligen från Brasilien, skapar klänningar av kondomer.

KondomklänningFoto: RFSU

RFSU har i dagarna fått en kondomklänning, signerad Bertini. Just det här plagget har varit utställt på Internationella Aids-dagen i Chiang Mai, Thailand. Fodret är av plast, kondomerna tunna, ljusgröna och knotttriga.

Under ett år säljs ungefär 13 miljoner kondomer på svenska apotek och bensinstationer, i kiosker och dagligvaruhandeln (1). Kondom ger ett mycket effektivt skydd. Men då måste den sitta på under hela samlaget – och inte gå sönder.

Bara hälften av unga vuxna och tonåringar använde kondom när de, vid senaste sextillfället, hade vaginal eller analt samlag med en ny/tillfällig partner. Det visar den stora ungdomsundersökningen UngKAB09. Oskyddade samlag med en ny/tillfällig partner, som man inte kände sedan tidigare, är också i högre grad än andra tillfälliga kontakter förknippade med alkoholberusning.

– Kondomen, rätt använd, är det enda preventivmedel som skyddar mot både graviditet och könssjukdomar, säger Kristina Ljungros, förbundsordförande, RFSU.

Konstnären Adriana Bertinis kondomklänning är förstås inget preventivmedel och skyddar varken mot graviditet eller könssjukdomar. Men nu finns denna mycket speciella klänning på RFSU:s kansli på Medborgarplatsen i Stockholm.

Välkomna att prova, känna och lukta på konstnären Adriana Bertinis skapelse inför det nya året!

På bifogade bilder är det Helena Björk, projektledare på RFSU, som bär upp kreationen.

För mer information, kontakta:
Kerstin Danielson, pressekreterare RFSU
Mobil: 0705-52 00 81
kerstin.danielson@rfsu.se

Kommentarer

Visar alla 1.  Per sida 

Snygg!
Den var väldigt fin, men jag skulle tro att man nog blir lite svettig i den, haha! Men det är ju nåt en del gillar. ;-)

Sagt av: pernilla 2012-01-02 11:30:24

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Hitta rätt