RFSU AB och Medica Clinical Nord Sverige AB i nytt samarbete med varumärket L-Argiplex

Publicerad 2011-01-20 | Uppdaterad 2011-01-21

RFSU AB och Medica Clinical Nord Sverige AB har ingått ett samarbetsavtal avseende varumärket L-Argiplex. Samarbetet innebär att L-Argiplex kommer att ingå i RFSU:s produktportfölj från 1/1 2011.

Hittills har konsumenten kunnat köpa produkten i hälsofackhandeln och på Ica Maxi stormarknader. Samarbetet med RFSU innebär att produkterna nu även kommer att säljas på landets apotek.

RFSU AB kommer att ansvara för försäljningen till apotek och dagligvaruhandeln och Medica Clinical Nord Sverige AB fortsätter att fokusera på hälsofackhandeln.

– Genom RFSU får vi ett mycket starkt och trovärdigt varumärke som är välkänt bland konsumenter i hela Sverige. Detta ser vi som en stor tillgång som vi är övertygade om kommer att påverka försäljningen positivt i alla kanaler, säger Kalle Ericsson, försäljningschef på Medica Clinical Nord Sverige AB.

L-Argiplex är ett välkänt och beprövat kosttillskott som funnits på den svenska marknaden sedan 2003. Kosttillskottet L-Argiplex kan hjälpa till att förbättra kroppens sexuella gensvar och öka det allmänna välbefinnandet. Produkten ger bättre energi, cirkulation och funktion i kärlekslivet.

L-Argiplex kosttillskott är i kapselform och finns i två varianter, särskilt anpassade för kvinnor respektive män. Dessutom ingår en stimulerande lustgel i sortimentet.

– Vi vet genom våra undersökningar att många upplever problem med lusten (45 % av kvinnor och 37 % av männen i åldersgruppen 30-70 år*) och problemet upplevs som högre i den yngre målgruppen. Det finns ett stort konsumentbehov för att förbättra lusten. Genom att lyfta in L-Argiplex produkterna under vårt mycket välkända varumärke erbjuder vi konsumenten en produkt som kan bidra till att lösa ett problem och vår ambition är att vi därmed kan bidra till ett ökat välbefinnande.
RFSU är experter på sex och hälsa och därför ser vi denna produkt som en mycket intressant vidareutveckling av vår produktportfölj säger Katarina Knutz, VD på RFSU AB.

L-Argiplex har utvecklats tillsammans med läkare och experter.
Medica Clinical Nord Sverige samarbetar med välkända medicinska konsulter och experter inom området.

* YouGov konsument undersökning juni 2010

RFSU AB

RFSU AB erbjuder högkvalitativa produkter inom kategorierna sex och samlevnad samt kropp och välbefinnande. Våra produkter ska ge män och kvinnor ett mer lustfyllt och säkert sexualliv samt ökat välbefinnande och bättre livskvalitet. Vårt överskott skapar resurser för ägarna, Riksförbundet för sexuell upplysning, att bedriva information och upplysning inom sex- och samlevnadsområdet såväl nationellt som internationellt.

Att förändra och förbättra människors liv har varit RFSU:s drivkraft ända sedan starten 1933. Genom sexualupplysning, utbildning och opinionsbildning vill vi slå hål på fördomar, bota kunskapsbrist och öka den sexuella hälsan, i Sverige såväl som internationellt. När du köper en produkt, är medlem, samarbetar eller stödjer RFSU:s arbete bidrar du till fortsatt förändring av människors liv.

Medica Clinical Nord Sverige AB

Medica Clinical Nord Sverige AB är en av Skandinaviens ledande leverantörer inom hälsa och egenvård med mer än 20 års erfarenhet. Vår styrka är att genom innovation och kompetens leverera konkurrenskraftiga produkter av hög kvalitet. Vi utvecklar och marknadsför kosttillskott, växtbaserade läkemedel och hudvårdsprodukter.

Vår strävan är att etablera och erbjuda långsiktiga och varaktiga varumärken som är konsumenternas första val. Vi känner ständigt av omvärldens förändringar och kan snabbt identifiera nya trender och omsätta i praktiken.

Kontakt

För ytterligare information vänligen kontakta:

Kalle Eriksson
Försäljningschef Medica Clinical Nord Sv. AB
0708 14 08 31
kalle@medicanord.se

Katarina Knutz
VD RFSU AB
0708 98 07 15
katarina.knutz@rfsu.com 

Susanna Johansson
Produktchef Medica Clinical Nord Sv. AB
070 228 77 80
susanna.johansson@medicanord.se

Hitta rätt