”Världens viktigaste bok” finns nu i butik

Publicerad 2012-08-07 | Uppdaterad 2012-08-13

Kommentera | 2 kommentarer

”Världens viktigaste bok”, boken om kroppen, sex och relationer, för unga i åldern 10-13 år finns nu ute. Det är mycket som är världens viktigaste för unga. Att få vara sig själv, att få bli kär i vem man vill och att själv få bestämma över sin kropp är en del.

– Jag har jobbat med sexualundervisning på mellanstadiet i flera år och boken är ett svar på alla de frågor jag fått, säger Nathalie Simonsson, sexualupplysare på RFSU och författare till boken.

Sexualundervisning är obligatoriskt i skolan men det saknas en bra lärobok som vänder sig direkt till eleverna i den här åldern. ”Världens viktigaste bok” utgår från det som skolan enligt kursplanerna förväntas ta upp. Här kan man läsa om jämställdhet och könsroller, göra familjeresan och få veta att killars och tjejers kroppar är mer lika än olika.

– ”Världens viktigaste bok” kan användas i skolundervisningen men den kan också läsas på egen hand av de unga. Den har många fina illustrationer och är lätt att ta till sig, säger Nathalie Simonsson.

RFSU har arbetat med sexualundervisning i många år och vi hoppas nu att lärare kommer att använda boken i undervisningen och att föräldrar köper den till sina barn. Unga har rätt till information och att få svar på sina frågor, det leder till att man känner sig tryggare, lyssnar mer på sig själv och är lyhörd inför andra.

– Många kommer i kontakt med sexualitet genom reklam, böcker film och annan media innan de har någon egen erfarenhet av sex och då uppstår det frågor, säger Nathalie Simonsson. Jag hoppas att ”Världens viktigaste bok” blir ett stöd och en inspiration för unga, föräldrar och lärare att föra samtal om ett av världens viktigaste teman – sex och samlevnad,

”Världens viktigaste bok” ges ut av RFSU i samarbete med Ordfront förlag. För mer information kontakta Ann Svensén på RFSU: 070 593 33 11, eller Nathalie Simonsson direkt på: 070 476 36 40. Pressbild på Nathalie Simonsson och bokens omslagsbild finns på www.ordfront.se, för ytterligare illustrationer kontakta helena.bjork@rfsu.se mobil: 070 254 86 53.

Kommentarer

Visar alla 2.  Per sida 


Hej! RFSU kan tyvärr inte svara på personliga frågor i kommentarsfälten, vänd dig gärna till vår frågelåda eller chatta med oss på måndagkvällar.
http://www.rfsu.se/sv/Sex--relationer/Frageladan/
http://www.rfsu.se/sv/Sex--relationer/RFSU-chatten/

Sagt av: Frida, webbredaktör 2012-09-24 10:54:06

venne
vad gör man om en kille vill ha sex innan jag är 15 år vad ska man göra då??? :O

Sagt av: kungen 2012-09-09 14:49:04

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Hitta rätt