Åsa Regnér lämnar RFSU under hösten 2012

Publicerad 2012-05-03 | Uppdaterad 2012-05-03

Kommentera | 1 kommentar
Bild på generalsekreterare Åsa Regnér

Åsa Regnér tillträdde som generalsekreterare för RFSU år 2007 och väljer nu att gå vidare efter drygt fem år.

– Jag har haft fem oerhört givande år som chef för RFSU och är stolt över vad jag och RFSU:s skickliga chefer och medarbetare har uppnått under tiden. RFSU är en engagerad och stark organisation med sina olika delar; politisk påverkan, en klinik, sexualupplysning, internationellt samarbete, lokalföreningar samt företag. Under min tid har vi fokuserat på RFSU:s grundfrågor som aborträtt, hbt-frågor, prevention och sexuellt våld, både i Sverige och internationellt och vi har drivit politiska frågor med framgång. Detta i en tid när sexualpolitik har bra stöd i Sverige men möter motstånd i omvärlden.

RFSU kommer fortsätta att utveckla sitt engagemang och sina åtaganden nationellt och internationellt och fördjupar nu sitt arbete på lokalt plan med sexualupplysning och opinions- och påverkansarbete. Många av RFSU:s frågor återfinns inom kommuner och landsting, vilket kommer att tydliggöras.

– Åsa Regnér har gjort ett fantastiskt arbete som generalsekreterare för RFSU och har uppnått de resultat som styrelsen efterfrågade vid rekryteringen. Dock respekterar jag att hon vill gå vidare nu och RFSU går in i en ny fas där vi lägger tonvikt vid RFSU som medlemsorganisation som arbetar såväl lokalt och nationellt som internationellt. RFSU kommer att fortsätta driva den sexualpolitiska debatten så att fler människor får möjlighet att bestämma över sin egen kropp och sexualitet. RFSU är en välkänd organisation och kännedomen om att det är möjligt att bli medlem och själv delta i arbetet för sexuella rättigheter ska öka, säger Kristina Ljungros, förbundsordförande för RFSU.

Åsa Regner avslutar sitt arbete på RFSU under hösten 2012, därefter rekryteras en ny chef för organisationen.

För mer information kontakta Silvia Ernhagen, pressansvarig på RFSU,

mobil 070 552 00 81.

Kommentarer

Visar alla 1.  Per sida 

Samhället är till för människan!
Såg Åsa i debatt mot ja-till-livet i Rapport. RFSU klarar ju argument bra själva. Tillåt mig lämna följande bidrag som ofta glöms; SAMHÄLLET ÄR TILL FÖR MÄNNISKAN! INTE TVÄRT OM! Ingen kvinna som inte vill eller kan föda eller ta hand om ett oönskat barn skall nekas abort. Det har hon betalt för. Abort är INTE en nationell angelägenhet! Björn Schaerström, ledamot (m) Kommunfullmäktige i Vallentuna,

Sagt av: Björn Schaerström 2012-10-11 21:38:40

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Hitta rätt