Fixa sommarbenen på nolltid med nya Quick Fix

Publicerad 2012-06-07 | Uppdaterad 2012-06-07

RFSU lanserar ny raklotion som används utan vatten

Solbrända ben i shorts, strandbesök och sommarfester. Nu när beachsäsongen är här tar svenska kvinnor fram rakhyveln oftare än vanligt. Tillsammans med saltvatten och solens strålar bidrar användandet av rakhyveln till ökad hudirritation. Nu lanserar RFSU nya Quick Fix – en skonsam och vårdande raklotion som man inte behöver skölja av efter rakning.

94 % av Sveriges kvinnor tar regelbundet bort oönskad hårväxt på kroppen och sommaren är den tid på året då vi lägger mest tid på rakning. Då väljer sex av tio kvinnor (61 procent) att raka sig flera gånger i veckan, motsvarande siffra under vintern är 25 procent. Samtidigt upplever var femte (19 procent) mer problem vid intimrakning under sommaren än vintern. Det visar RFSU:s senaste undersökning ”Underlivet 2012 – med fokus på svenska kvinnors syn på hårborttagning”, där 1008 kvinnor svarat på frågor om rakning och hårborttagning.

– Under sommaren utsätts huden för mycket mer påfrestningar än under vintern, detta eftersom vi rakar oss oftare under sommaren men även för att huden får utstå allt ifrån saltvatten till solens starka strålar. Detta leder ofta till att huden blir mer irriterad. Då är det viktigt att använda en rakprodukt som är skonsam och mjukgörande, säger Christina Gjerulf Branting, marknadschef på RFSU.

Undersökningen visar även att 81 procent av Sveriges kvinnor någon gång har torrakat sig och tre av fyra (74 procent) upplever att torrakning leder till mer problem än övrig rakning. Även torrakning är vanligare bland svenska kvinnor under sommaren än vintern. En av fyra (24 procent) anger att de torrakar sig oftare under sommarmånaderna.

RFSU:s nya raklotion Quick Fix är Sveriges första raklotion som kan användas utan vatten och inte behövs sköljas av efteråt. Lotionen lämnas i stället kvar på huden efter rakning vilket ger en mjuk och slät hud. Quick Fix kommer även i en liten och smidig förpackning som enkelt får plats i väskan, vilket gör den lätt att ta med sig på stranden, festen eller på resan.

– Vi vet att det finns ett behov av att kunna raka sig snabbt när man är på språng vilket man ofta är på sommaren. Men det är viktigt att man rakar sig säkert istället för att dra med hyveln på torr hud. Då Quick Fix används utan vatten kan den enkelt användas var och när som helst, säger Christina Gjerulf Branting.

Quick Fix, 50 ml finns att köpa på Åhléns, utvalda apotek och livsmedelsbutiker från och med maj 2012 och kostar cirka 69 kronor.

Övrigt ur undersökningen
• Det område på kroppen som svenska kvinnor tycker är allra viktigast att raka under sommaren är ”Armhålorna” (99 procent) följt av ”Benen” (96 procent) och ”Bikinilinjen” (92 procent).

• På frågan om vilken situation som svenska kvinnor tycker det är viktigast att vara rakade, svarar 64 procent ”När jag har kläder som visar ben och armhålor”, följt av ”På stranden” (57 procent) och ”På festen” (37 procent.).

Information om undersökningen
Undersökningen ”Underlivet 2012 – med fokus på Svenska kvinnors syn på hårborttagning” är genomförd av Norm på uppdrag av RFSU. 1 008 online intervjuer har genomförts representativt bland svenska kvinnor i åldrarna 20-40 år under mars 2012.

Presskontakter:
RFSU AB
Katarina Knutz, VD
Tel: 08 – 633 46 00
Mobil: 070 – 898 07 15
Email: katarina.knutz@rfsu.com

Christina Gjerulf Branting, marknadschef
Tel: 08 – 633 46 00
Mobil: 0706 51 23 50
Email: christina.gjerulf.branting@rfsu.com

Agency
Jeanette Ramnitz
Mobil: 0768 – 229 905
Email: jeanette@agency.se

Hitta rätt