Fortsätt #prataomdet - nu startar turnén!

Publicerad 2012-10-15 | Uppdaterad 2012-11-02

Fortsätt #prataomdet är berättelser om att hamna i sexuella gråzoner, baserade på texter publicerade genom twitter och bloggar. Ett offentligt samtal, spontant uppkommet i de sociala medierna, överförs här till scenrummet. Föreställningen ackompanjeras av livemusik. Efteråt följer ett publiksamtal som leds av RFSU.

Kommentera | 0 kommentarer

Hur förhåller vi oss till frågor som rör sexuella normer, identitet, maktförhållanden och könsroller? I december 2010 rasade en debatt kring sexuella gråzoner i Sverige. Bakgrunden var en debattartikel och twittertråd på hashtagen #prataomdet. Gensvaret i media blev enormt. Behovet att prata om sexuella gråzoner och gränsdragningsproblematik visade sig vara starkt. Nu fortsätter samtalet på teatrar runt om i Sverige.

Fortsätt #prataomdet besöker Södra Teatern, Riksteatern, Uppsala Stadsteater, Västmanlands teater, Folkteatern i Göteborg, Teater Bråddgatan 34 i Norrköping, Länsteatern på Gotland, Smålands Musik & Teater, Malmö Stadsteater, Moriska paviljongen, Lunds Stadsteater, Inkonst, Regionteater Väst, Teater Halland, Scenkonstbolaget, Norrlandsoperan m.fl.

Regi & Textbearbetning: Åsa Olsson

Skådespelare: Meliz Karlge, Louise Ryme, Camaron Silverek, Mårten Svedberg

Musik: Juvelen & Clara Lindsjö

Den riksomfattande turnén vänder sig till gymnasieskolor, högskolor och universitet. Fortsätt #prataomdet är en ideell förening som drivs av Åsa Olsson – dramatiker och regissör, som även tidigare arbetat dokumentärt i exempelvis pjäsen och dokumentärfilmen I do for money och Andrea Grapengiesser – litteraturvetare och producent. Turnén genomförs i samarbete med RFSU, samt lokala arrangörer, med stöd av Svenska PostkodLotteriet. För mer information och pressbilder se fortsattprataomdet.se.

Kontaktpersoner:

Andrea Grapengiesser, producent
andrea@fortsattprataomdet.se
073-670 44 46

Åsa Olsson, konstnärlig ledare
asa@fortsattprataomdet.se
073-978 26 77

Foto: José Figueroa

Kommentarer

Ingen har kommenterat sidan ännu.

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Hitta rätt