Maria Andersson ny generalsekreterare

Publicerad 2012-12-17 | Uppdaterad 2012-12-20

Maria Andersson har blivit utsedd till ny generalsekreterare för RFSU, Sveriges största organisation för sexuella och reproduktiva rättigheter.

Kommentera | 8 kommentarer
Bild på Maria Andersson

- Det här känns väldigt, väldigt roligt, säger Maria Andersson.

Maria Andersson kommer närmast från en tjänst som verksamhetschef för RFSU, med ansvar för organisationens internationella verksamhet och sexualupplysning i Sverige. Under hösten har det pågått en omfattande rekryteringsprocess med många starka kandidater.

- Jag är mycket glad över att Maria Andersson tar över som generalsekreterare för RFSU. Maria är väl insatt i RFSUs frågor och verksamhet och dessutom är hon en tydlig och stark ledare som kommer att få till uppgift att leda ett förändringsarbete inom organisationen, avslutar RFSUs förbundsordförande Kristina Ljungros.

Maria kommer att, tillsammans med RFSUs förbundsordförande, vara en av organisationens två huvudsakliga talespersoner. Maria tillträder sitt femåriga förordnande som generalsekreterare för RFSU den 1 januari.

- Jag kommer att satsa på att göra RFSU till en mer sammanhållen och framåtblickande organisation med tydliga mål. Nu riktar vi in oss på tre stora satsningar; att bredda sexualupplysningen till att nå människor i alla åldrar, inte bara unga. Att arbeta med sexualpolitisk påverkan, lokalt, nationellt och internationellt. Samt att tydliggöra RFSU som medlemsorganisation, där fler kan vara med och göra skillnad i arbetet för sexuella rättigheter, säger Maria Andersson.

Kontakt

Josefine Morge, pressansvarig
Josefin.morge@rfsu.se

070 552 00 81

Kommentarer

Visar 1-3 av 8.  Per sida 

Tack!
Tack alla ni för uppmuntrande tillrop och gratulationer! Det är en bra start på 2013
:-)

Sagt av: Maria Andersson 2013-01-11 09:42:21

Minnen
Grattis Maria... jag kommer ihåg att du sade att vackert väder är inget väder... tror att det är en bra utgångspunkt inför din nya utmaning...

Sagt av: Harry 2013-01-08 22:46:26

Grattis!
Lycka till önskar lilla syrran! <3 :)

Sagt av: Christina Bengtsson 2013-01-02 20:54:27

Sida:

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Hitta rätt