Nour El-Refai får RFSU-priset 2012

Publicerad 2012-05-24 | Uppdaterad 2012-06-20

Kommentera | 0 kommentarer

Idag delar vi ut RFSU-priset på Kulturhusets tak kl. 17.00 i Stockholm. Priset går till Nour El-Refai för att hon på ett enkelt och humoristiskt sätt lyfter frågor om allas rätt till sin kropp och sexualitet.

– Det känns otroligt roligt att få ge vårt pris till Nour El-Refai, säger Kristina Ljungros, förbundsordförande för RFSU. Genom sina fantastiska föreställningar är hon ett språkrör i arbetet med att sprida en positiv och bejakande syn på sexualitet.

I motiveringen står att Nour El-Refai genom sin karaktär Bitterfittan på ett självklart sätt lyfter fram tjejers rätt till sin sexualitet. Hon vågar sticka ut, ta plats och ifrågasätta normer som finns i samhället kring sexualitet och kön.

– I snart 80 år har RFSU jobbat med sex och samlevnad på olika sätt, vi försöker utmana rådande normer runt sexualitet och kön vilket Nour gör på ett roligt och avväpnande sätt, säger Kristina Ljungros.

Hur känns det att få ta emot RFSU-priset?

– Fantastiskt! När jag först fick höra det började jag böla som fan. Man kan inte få något finare pris, säger Nour El-Refai.

RFSU–priset har delats ut sedan 1991. Priset består av en specialdesignad kondomhållare och 25 000 kronor. Tidigare pristagare är bland andra Johanna Koljonen, Birgitta Stenberg, Elisabeth Ohlson Wallin och Lars Molin.

För mer information kontakta Kristina Ljungros, förbundsordförande RFSU på 070 254 2775 eller Petter Forkstam, vice ordförande RFSU på 070357 58 13.

Kommentarer

Ingen har kommenterat sidan ännu.

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Hitta rätt