Sankt Petersburg inför lag som förbjuder all information om homo- och bisexualitet

Publicerad 2012-02-09 | Uppdaterad 2012-02-09

Kommentera | 2 kommentarer

Trots protester från både aktivister och politiker röstade Sankt Petersburgs fullmäktige idag igenom en lag som innebär att det blir förbjudet att skriva eller prata om homo- och bisexualitet.

– Detta är en ren censurlagstiftning som kränker hbt-personer, säger Kristina Ljungros, förbundsordförande för RFSU. VI hoppades in i det sista att världens protester skulle hörsammas och att lagförslaget skulle röstas ner. Men detta är ytterligare ett tecken på de repressiva krafter som finns runt om i världen.

Liknande lagstiftning som diskriminerar hbt-personer finns i andra länder. Ett aktuellt exempel är det förslag som åter igen togs upp i Ugandas parlament idag och som kan innebära livstids fängelse för homosexuella personer.

I andra regioner i Ryssland finns redan liknande lagstiftning som den som nu tagits i Sankt Petersburg. Nu är många oroliga för att lagen ska komma att tas upp på nationell nivå.

– Jag hoppas att den svenska regeringen gör allt de kan för att försöka stoppa den utveckling vi nu ser i Ryssland. Jag vill också uppmana alla att noga följa utvecklingen och på olika sätt protestera mot att landet inför lagar som så uppenbart kränker mänskliga rättigheter, säger Kristina Ljungros.

För mer information kontakta Silvia Ernhagen, pressansvarig RFSU, 070 552 00 81, silvia.ernhagen@rfsu.se

Kommentarer

Visar alla 2.  Per sida 

Jag tror
Jag tror att det är mycket bra initiativet!
Homosexualisterna pressar på barnens psyket och utvecklar genus och mental störning med sin propagandan.

Sagt av: Rysk medborgare 2012-03-14 14:25:16


Tydligen är den sista idioten inte född, tur att det finns starka hbt personer som klarar att stå emot dessa sorgliga människor som ej förstår bättre!!!
Är själv en hetro gift kvinna som tycker alla mönniskor är lika värda !!!

Sagt av: Tullie 2012-02-10 00:19:29

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Hitta rätt