#prataomdet sprids nu i landet

Publicerad 2012-05-14 | Uppdaterad 2012-05-14

Kommentera | 0 kommentarer

Nu fortsätter #prataomdet. Hösten 2012 startar en riksomfattande turné som vänder sig till unga och unga vuxna på gymnasieskolor, högskolor och universitet. Fortsätt #prataomdet – reading & samtal är en scenisk läsning av texter, publicerade genom twitter och bloggar, om sexuella gråzoner med ett efterföljande publiksamtal. Readingen ackompanjeras av livemusik.

När #prataomdet drog igång på twitter för ett och ett halvt år sedan rasade det in berättelser från människor som alla hade erfarenhet av sex i gråzonen för vad som kändes ok eller inte. Behovet av att prata om det var enormt. Den senaste tidens medierapportering om sexuella övergrepp och trakasserier visar än tydligare på behovet av att fortsätta #prataomdet.

- RFSU jobbar för att alla ska ha tillgång till sin sexualitet och kunna ha ömsesidiga relationer med andra. Grunden för det är att kunna prata om sex, om vad man vill och inte vill, var gränserna går och lära sig att känna av vad andra vill eller inte vill. Men samtalet om sex, gränser och relationer kan inte avstanna, därför är vi nu engagerade i Fortsätt #prataomdet, säger Åsa Regnér, generalsekreterare på RFSU.

Fortsätt #prataomdet är en ideell förening som drivs av Åsa Olsson och Andrea Grapengiesser med stöd av Svenska PostkodLotteriet. Turnén sker i samarbete med RFSU och med lokala arrangörer. Publiksamtalet leds av sexualupplysare från RFSU.

För mer information kontakta Silvia Ernhagen, pressansvarig på RFSU, mobil 070 552 00 81.

Kommentarer

Ingen har kommenterat sidan ännu.

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Hitta rätt