Prestigefyllt pris till radioprogram om sex

Publicerad 2013-05-17 | Uppdaterad 2013-05-17

Kommentera | 0 kommentarer

RFSU:s förbundsstyrelse har med stor enighet utsett radioprogrammet och sajten Ligga med P3 till årets vinnare av RFSU-priset. Idag delas priset ut vid RFSU:s kongress i Gävle Konserthus.

Det är med stor glädje och stolthet som jag idag delar ut årets RFSU-pris till Ligga med P3 som på ett bra och lustfullt sätt med sina program och sajt visar på det viktiga och självklara i att prata om sex. Ligga med P3 gör skillnad genom sitt pedagogiska, banbrytande och underhållande sätt, Ligga med P3 utmanar normer och för samtalet om sexualitet framåt och det är precis vad en RFSU-pristagare ska göra. RFSU:s förbundsstyrelse var mycket eniga och en mer värdig vinnare går inte att hitta, säger Kristina Ljungros, RFSU:s förbundsordförande.

Motivering RFSU-priset

Årets RFSU-pristagare är din knullkompis på nätet. I en härlig klickbar orgie finns här allt som har med sex och relationer att göra. Här kan du lära dig om hur du kan njuta av sex, få relationsråd och hjälp att prata om sexuella problem.

2013 års RFSU-pris går till radioprogrammet Ligga med P3 som förutom att göra radioprogram också tillgängliggör viktiga frågor på sin sajt. Sedan 2010 har vi genom radioprogrammet bjudits på heta samtal om kropp, kön, känslor och kåthet.

Med glimten i ögat och med tankeväckande frågeställningar har journalisterna, programledarna och producenterna på programmets redaktion, Julia Blomberg, Hanna Schedin och Robert Jacobsson, guidat P3s lyssnare genom nytänkande sexualupplysning.  På ett lustfyllt sätt visar programmet på det självklara i att ställa frågor och diskutera sexualitet och sexuell praktik. Världen behöver ligga mer med P3!

Om RFSU-priset

RFSU–priset har delats ut sedan 1991. Priset består av en specialdesignad kondomhållare och 25 000 kronor. Tidigare pristagare är bland andra Nour El-Refai, Johanna Koljonen, Birgitta Stenberg, Elisabeth Ohlson Wallin och Lars Molin. I år delas priset ut under högtidliga former på RFSU:s kongress 17 maj.

RFSU:s kongress

Tid: Start fredag 17 maj kl.13.00 och avslutning söndag 19 maj kl.15.00
Plats:
Konserthuset, Kungsbäcksvägen 22 i Gävle

För pressackreditering, ytterligare information och kontakt

Tel: 070- 552 00 81 E-post: josefin.morge@rfsu.se

Josefin Morge, pressansvarig på RFSU

Kommentarer

Ingen har kommenterat sidan ännu.

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Hitta rätt