Välkomna till RFSU:s aborträttsfestival + releasemingel för OTTAR

Publicerad 2014-12-01 | Uppdaterad 2014-12-01

Kommentera | 0 kommentarer

Den 5-7 december bjuder RFSU in till aborträttsfestival på konstnärskollektivet Pannrummet i Stockholm i dagarna tre för att uppmärksamma att det är 40 år sedan Sveriges lagstiftning om fri abort antogs. Innan dess fick abortsökande ta andra, osäkra och illegala vägar. Många reste till Polen som hade fri abort. Att vara tvungen att resa för tillgång till abort är fortfarande en verklighet för många i världen. Helgen avslutas med releasemingel för tidskriften Ottars nya nummer »ABORTKAMP«.

FREDAG-SÖNDAG 5-7 december konstutställning ”Pack up your troubles”

Tre konstnärer från Irland och Nordirland ställer ut foto, film och livekonst. Utställningen behandlar temat att resa för tillgång till abort och aktivism och konst som medel för förändring. Medverkande konstnärer: Emma Campbell, feminist och fotograf från Nordirland ställer ut film och fotografi som dokumenterar resan för en abortsökande från Irland till England. Som aktivist har hon även fått tillgång till organisationen Women on Waves arkiv och skapat verk utifrån. Hon har ställt ut i Dublin, Belfast och Berlin. Jamie Harper Mason, livekonstnär från Nordirland kommer att dyka upp då och då under helgen för att skapa en autentisk och dynamisk upplevelse för besökarna. Siobhan Clancy från Irland kommer att skapa ett verk utifrån mötet mellan Irland och Sverige. Som publik har vi genom samtal möjlighet att ta del i hennes utforskande av det svenska Folkhemmet, aborträtten och hemaborter: både illegala på Irland eller legala i Stockholms landsting. ”What does it mean to “do-it-yourself” and what happens to our troubles when they encounter ‘The FlatPack’?". Utställningen är gratis och öppen för allmänheten.

SÖNDAG 7 december: ABORTFILMFESTIVAL + releasemingel för OTTAR

RFSU:s aborträttsnätverk och tidskriften Ottar bjuder på filmer, samtal och
release för nya numret av Ottar med tema ABORTKAMP. Det utlovas popcorn och glögg.

Releasemingel för OTTAR #4

Ottar med tema »ABORTKAMP« är färsk från tryckpressen, i numret introduceras bl a en intersektionell sexualpolitik; reproductive justice, vi diskuterar hemaborter och ger er aborträttens Hall of Fame! Alla som kommer på söndagen får ett ex av nya numret!

Filmer

VESSEL (dokumentär 90 min)
För första gången visas den prisbelönta dokumentärfilmen Vessel i Sverige, historien om den numera legendariska aktivistgruppen Women on Waves och dess grundare Rebecca Gomperts. http://vesselthefilm.com/

EMBRYO (animerad 14 min)
Vi visar den prisbelönta kortfilmen Embryo (Råfilm), en animerad dokumentärfilm som bygger på intima intervjuer med fem kvinnor som har en sak gemensamt - de har alla gjort abort. http://rafilm.se/blog/2013/12/11/embryo/

"JAG FICK RESA" - berättelser om osäkra aborter (kortfilm 12 min)
Vi visar RFSU:s helt nya kortfilm ”Jag fick resa” där verkliga historier om vad som händer när abort inte är lagligt berättas. Medverkande bl a Karolina Ramqvist, Gnučči och Kawa Zolfagary. Samtal med sjuksköterskan Torun Carrfors som medverkar i Ottars abortnummer, samt konstnärerna Emma Campbell och Siobhan Clancy.

Läs mer och se program för söndagen på: https://www.facebook.com/events/1548647645364430/

Låter det intressant? Vill du höra mer om lanseringen, utställningen eller filmfestivalen? Hör av dig till abortratt@rfsu.se

Öppettider för RFSU:s aborträttsfestival på Pannrummet

fredag: 14.00 - 20.00 konstutställningen
lördag: 11.00 - 19.00 konstutställning och mellan 11.00-16.00 kan man även delta i syjunta och samtal med konstnären Siobhan Clancy.
söndag: 11.00 - 13.00 – konstutställning, 13.00 - 17.00 Abortfilmfestival + Ottars releasemingel.

Inträde donationsbaserat, minst 50 kronor (alla intäkter går till europeiska ideella organisationer som arbetar för aborträtten)

TILLGÄNGLIGHET

Tyvärr erbjuder Pannrummet bristfällig fysisk tillgänglighet, det är en trappa ner och ingen hiss. Vi hjälper till i så att alla som vill ska kunna komma.

Kommentarer

Ingen har kommenterat sidan ännu.

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Hitta rätt