RFSU väljer ny ordförande på kongressen i Linköping

Publicerad 2017-06-01 | Uppdaterad 2017-06-01

RFSU har kongress den 2-4 juni i Linköping. Då ska en ny förbundsordförande väljas, men flera andra punkter står på programmet, t ex ska årets RFSU-pristagare avslöjas.

Kommentera | 0 kommentarer

Kongressen är RFSU:s högsta beslutande organ och hålls vartannat år. Den 2-4 juni samlas RFSU:are från hela landet i Linköping på Linköping Konsert & Kongress. Kongressen brukar samla cirka 150 deltagare, varav 80 personer är ombud med rösträtt.

Den mest uppmärksammade punkten på 2017 års kongress är valet av ny förbundsordförande. Två kandidater har anmält sitt intresse innan kongressen, Hans Linde som är valberedningens förslag och Amanda Netscher. Hans Linde är riksdagsledamot för Vänsterpartiet och bor i Göteborg. Om Hans Linde blir vald kommer han att lämna partipolitiken helt. Amanda Netscher är utvecklings- och projektledare vid Länsstyrelsen i Stockholm och har suttit sex år i RFSU Stockholms styrelse, varav två år som ordförande.

På lördagskvällen på kongressen kommer årets RFSU-pristagare att avslöjas. Priset består av 25.000 kronor och en specialdesignad kondomhållare i trä. Förra årets pristagare var Johan Holmström som skrev låten Snoppen & Snippan åt SVT Barnkanalen.

Delar av kongressen kommer att direktsändas via facebook. Där går det också att följa beslut, få intervjuer, och framför allt se ordförandevalet.

Kommentarer

Ingen har kommenterat sidan ännu.

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Hitta rätt