Valberedningen föreslår Hans Linde till ny ordförande för RFSU

Publicerad 2017-03-24 | Uppdaterad 2017-04-11

Hans Linde föreslås bli ny förbundsordförande i RFSU. Det är RFSU:s valberedning som nominerar Hans Linde till posten inför förbundskongressen den 2-4 juni. Hans Linde arbetar för närvarande som riksdagsledamot för Vänsterpartiet.

Kommentera | 0 kommentarer
Bild på Hans Linde

Vid RFSU:s förbundskongress den 2-4 juni kommer en ny förbundsordförande att väljas. Enligt organisationens riktlinjer bör en ordförande inneha posten i max sex år och Kristina Ljungros som har lett förbundet framgångsrikt i just sex år kandiderar därför inte till en ny period.

RFSU:s valberedning föreslår Hans Linde till ny förbundsordförande. Hans Linde har gedigen erfarenhet och kunnande när det gäller föreningsarbete, politiskt ledarskap och opinionsarbete. Han arbetar för närvarande som riksdagsledamot för Vänsterpartiet och är bl a ledamot i Utrikesutskottet. Hans Linde är kunnig inom det sexualpolitiska området och har drivit HBTQ-, SRHR- och feministiska frågor på ett framgångsrikt sätt. Han har ett brett kontaktnät och gott renomme i vida kretsar. Han är också en skicklig retoriker, och kommunikatör och är medialt erfaren. Dessutom har Hans Linde varit aktiv i styrelsen i RFSU:s lokalförening i Göteborg. Om Hans Linde blir vald till förbundsordförande så kommer han att lämna Vänsterpartiet och sitt uppdrag som riksdagsledamot.

Det är RFSU:s lokalföreningar och medlemsorganisationer som utser de ombud som har rösträtt på kongressen och det är ombuden som väljer förbundsordförande. Enskilda medlemmar har möjlighet att ställa upp och kandidera till ordförandeposten ända fram till kongressen.

Valberedningens övriga förslag till ny styrelse kommer att offentliggöras inom kort.

RFSU:s pressjour

0761-60 33 07

Kommentarer

Ingen har kommenterat sidan ännu.

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Hitta rätt