Bloggens header

Solidaritetsaktion för aborträtten i Stockholm

Publicerad 2014-02-02 | Uppdaterad 2014-02-04

Kommentera | 0 kommentarer

RFSU:s aborrättsnätverk och generalsekreterare Maria Andersson fick igår sällskap av Unga feminister och Liberala kvinnor när vi gemensamt vandrade till Spaniens ambassad. Vi gick dit för att överlämna texten "I decide", i solidaritet med de aborträttsaktivister som samtidigt samlades på gatorna i Madrid, Barcelona, Bologna och på många andra ställen i Spanien.

Texten vi lämnade över är skriven av spanska aktivister och är en protest och en uppmaning till spanska regeringen att backa i lagförslaget som kan komma att inskränka aborträtten i Spanien radikalt.

Samma text överlämnades till spanska underhuset i Madrid tillsammans med tiotusentals aktivister i följe (se bilder i föregående blogginläg). 

Det kändes självklart att i solidarietet visa vårt engagemang och stöd då grupper över hela Europa under dagen och veckorna före gjort detsamma. Från Paris och Bryssel till Edinburgh, London och Stockholm sluter vi upp och skanderar #nuncamas, #aldrigmer, #rfsu! För allas rätt sin egen kropp! För att jag bestämmer! För att ingen kvinna ska behöva dö av osäkra, illegala och farliga aborter!

Text: Emilie Weiderud
Foto: Sandra Ehne, Nanna Olasdotter och Emilie Weiderud

Kommentarer

Ingen har kommenterat sidan ännu.

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Om RFSU-bloggen

RFSU-bloggen skrivs av olika personer inom RFSU när det händer något särskilt. Det kan vara Musikhjälpen, Almedalsveckan, Stockholm Pride, Bok&Bibliotek eller kanske RFSU:s kongress.

 

© RFSU text och bild

Hitta rätt