Bloggens header

RFSU deltar i konferensturné om sex och samlevnad i grundskolan

Publicerad 2014-03-13 | Uppdaterad 2014-05-23

Kommentera | 0 kommentarer


Hans Olsson bloggar från konferensturnén


2011 kom nya styrdokument för sex- och samlevnadsundervisningen i grundskolan och gymnasiet. Sexualkunskap ska integreras i en rad olika ämnen som religion, historia och bild. RFSU medverkar nu i en konferensturné som Skolverket anordnar i samarbete med med RFSU, Folkhälsomyndigheten, Skolverket och RFSL Ungdom för att diskutera hur det här kan göras på bästa sätt. Hans Olsson, sakkunnig på RFSU:s förbundskansli, bloggar från turnén. Läs mer om denna här.

Nu drar vi igång igen - den tredje av tio av Skolverkets konferenser om sex och samlevnad i grundskolan och gymnasiet. Nu i Sundsvall. Över 120 lärare och elevhälsopersonal från Nordanstig och Härnösand, Sundsvall och Ånge och andra platser i regionen. Väldigt roligt att se så många intresserade!
I samtal vid bokbordet visar det sig att en del skolor bland annat har Världens viktigaste bok, Sex på kartan och Sexualundervisning på lättare svenska på sina skolor.


Tommy ErikssonTommy Eriksson, undervisningsråd på Skolverket talar om sex och samlevnad som ett ämnesintegrerat och ämnesövergripande arbetsområde i skolan. Kommentarer

Ingen har kommenterat sidan ännu.

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Hitta rätt