1991 Hanna Olsson

Publicerad 2009-12-06 | Uppdaterad 2009-12-17

Kommentera | 6 kommentarer

1991 års RFSU-pris tilldelades Hanna Olsson för boken Catrine och rättvisan.

Kommentarer

Visar 1-3 av 6.  Per sida 

Svar
Hanna Olsson fick RFSU-priset för boken Catrin och rättvisan år 1991, det vill säga för tjugo år sedan. RFSU gav Olsson priset för att man ansåg boken vara ett viktigt inlägg, men jag har inte funnit någon skriven motivering. Vi som verkar i RFSU idag var inte med då så mer information kan jag tyvärr inte ge. RFSU har därefter inte haft detta rättsfall uppe för diskussion.
Mvh
Lena Lennerhed, förbundsordförande

Sagt av: Lena Lennerhed, förbundsordförande 2011-05-09 10:29:46

Skamligt
Skamligt att en förening som uppbär statligt stöd står bakom något sådant här, som förstörde livet för två helt oskyldiga människor. Allgén har inte haft kontakt med sin dotter sedan dess och Härm är svårt handikappad efter ett självmordsförsök.

INGEN med koll på utredning tror att de är skyldiga idag, knappt ens Hanna Olsson. Det minsta ni kunde göra är att ta ifrån Olsson priset, som hon ju har fått för sin delaktighet i det största svenska justitiemordet i modern tid.

(Och eftersom denna sidan har noll kommentarer, förmodar jag att även denna kommer raderas.)

Sagt av: Märit Hansson 2011-05-02 23:50:03

Boken Catrine och rättvisan
Ställer sig RFSU bakom boken idag och anser att Hanna Olsson har beskrivit skuldfrågan i Catrins försvinnande på ett sådant sätt som även RFSU vill att vi ska se på denna fråga år 2011?

Sagt av: Jonas 2011-04-24 20:44:15

Sida:

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Mer från Om RFSU

rfsu logor
 

Förbundskansliet

På Medborgarplatsen 3 i Stockholm finns förbundskansliet. Här jobbar sexualupplysare, sakkunniga, jurister och kommunikatörer centralt med våra...

Kondomer
 

RFSU AB

RFSU:s hela affärsidé är unik i världen och är ett mycket bra exempel på hur CSR verkligen kan och ska fungera i verkligheten.

 

Påverka världen

Vi tycker det är självklart att preventivmedel ska finnas för alla. Vi tycker att kvinnor i andra länder ska kunna få abort i Sverige om det är...

 

Kontakt

För frågor kring vårt ideella och sexualpolitiska arbete i Sverige och internationellt kontakta RFSU-förbundet. För pressfrågor om våra produkter, försäljning och kampanjer kontakta RFSU AB.

banner för att bli medlem
 

Hitta rätt